Haberler

Cadı Kazanı Filmi

Abone Ol

Cadı Kazanı filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Cadı Kazanı filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Bir grup genç kız, çırılçıplak halde, ormanda dans etmekte.. Kızlardan birisi, Abigail Williams, (Winona Ryder) ilk deneyimini yaşadığı çiftçi John Proctor'un (Daniel Day-Lewis) karısını öldürmeye ant içiyor.. Zaman ilerledikçe, Abigail ve arkadaşlarının yaptığı 'ayinler' ortaya çıkıyor ve dinine oldukça bağlı olan köydeki insanların tepkisini çekiyor. Hemen bir 'mahkeme' kuruluyor ve Yargıç Danforth'un (Paul Scofield) önderliğinde, bu masum insanlar yargılanmaya başlanıyor. 'Cadı Kazanı', yüzyıllardır süre gelen din baskılarını çok iyi yansıtan bir eser olarak tanımlanıyor. Suç, aşk ve esaret gibi temalar çevresinde şekillenen film, bizlere bugün azaldığı düşünülen, ancak içten içe yaşanmaya devam eden din kurumunun acımasızlığını yansıtması açısından önem kazanıyor.

Yönetmen: Nicholas Hytner

Senaryo: Arthur Miller

Oyuncular: Bruce Davison, Joan Allen, Paul Scofield, Winona Ryder, Daniel Day-Lewis

Filmin Türü: Drama, Tarih,

Orijinal Adı: The Crucible

Yapımcı Firma: Twentieth Century-Fox Film Corporation

Yapım Yılı: 1996

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 124 dk.

Vizyon Tarihi: 28.01.1997

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title