Haberler

Çalışan Markası Olmayı Hedefleyen Şirketler Ve İK Uzmanları İçin

Güncelleme:
Abone Ol

Istanbul Business School "Çalışan Markası Yaratma Ve Y Kuşağı İçin Yönetim Stratejileri Sertifika Programı" Başlatıyor.

Y Kuşağı içindeki en iyi çalışanları kendilerine çekebilmeleri, yetenekleri ellerinde tutabilmeleri için "işveren markası" oluşturmak şirketlerin birinci öncelikleri arasında yer almaya başladı. Artık İK iletişimi dünya standartlarını hedefleyen şirketlerin vazgeçilmez iletişim alanlarından biri. Bu yolda şirketlerin İK ve İletişim departmanları en büyük sorumluluğu üstleniyor.

Istanbul Business School, Çalışan Markası Yaratma ve Y Kuşağı İçin Yönetim Stratejileri Sertifika Programı ile bu alandaki önemli bir gelişim ihtiyacını karşılayacak.

İnsan Kaynakları alanında çalışan, trendleri takip etmek ve yeni bakış açıları kazanmak isteyen profesyoneller, Istanbul Business School İnsan Kaynakları Yönetimi temel eğitimini almış gençler ve profesyonel IK'cılar programdan en fazla yararı sağlayacak.

Uzman ve deneyimli eğitmenlerin sunacağı programda çalışan markası yaratmak ve Y kuşağını en iyi şekilde anlayıp yönetmek için en etkili çözümler sunulacak. Program ayrıca katılımcıların şirketlerinin hedefleri ile en iyi şekilde örtüşen çalışan markası stratejileri oluşturmasını hedefliyor.

IBS'in Mini MBA programları olarak da tanımlanan sertifika programlarının katılımcıları, 3 hafta boyunca Cumartesi günleri yapılacak olan derslerde trendleri takip etme, farklılık yaratma, network geliştirme, iş dünyasında önde olma ve kendilerini ve özgeçmişlerini güçlendirme fırsatları bulacaklar. Yüzde 90 pratik ağırlıklı eğitimlerde vaka analizi ve workshop çalışmalarına yer verilecek. Katılımcılar uzmanlık alanları doğrultusunda o alanda gerçekleşen son trendlerden, uygulamalardan ve teknolojilerden öncelikli olarak haberdar olacaklar.

Kim bu Y Kuşağı?

Y Kuşağı olarak adlandırılan ve günümüzün ve geleceğin çalışan profilini oluşturan yeni neslin en ayırt edici özelliklerinin başında bireysellik geliyor. Bu da çalışma hayatına dair beklentilerini kendilerinden önceki kuşaklara göre farklılaştırıyor.

Geleneksel istihdam ve yönetim modellerine bir karşı çıkışı simgeleyen Y Kuşağı uzun saatler boyunca çalışmak yerine esnek ve uzaktan çalışmayı, finansal tatmine odaklanmak yerine duygusal ve yeteneklerini kullanma ihtiyaçlarını tatmin etmeyi, etik ve sosyal kurum kültürüne sahip firmalarda çalışmayı tercih ediyor.

IBS'nin Çalışan Markası Yaratma ve Y Kuşağı İçin Yönetim Stratejileri Sertifika Programı katılımcılarına aşağıdaki alanlarda yarar sağlamak üzere tasarlandı:

• Çalışan markası yaratma ve yönetme kavramlarının anlaşılması

• Şirket çalışanlarının kendi şirketlerine ait dış itibar ve rekabet şartlarını görmeleri

• Çalışan markası yaratma ve İK Pazarlaması üzerine strateji geliştirme

• İK Pazarlaması ve uygulamalarını öğrenme

• Y Kuşağını en iyi şekilde yönetme ve iletişim kurma yöntemlerini anlama

• İnsan kaynakları içerisinde sosyal medyayı en iyi kullanma yöntemlerini öğrenme

• Çalışan bağlılık ve sadakat programları geliştirme

• Vaka örnekleri görme ve aksiyon planı yapma

Programın eğitmen portföyünde yer alan isimler arasında Borusan EnBW Enerji İnsan Kaynakları Müdürü Taner Şimşek, Çelebi Holding İnsan Kaynakları Uzmanı Duygu Yenal, Kariyer.net İnsan Kaynakları Direktörü Altuğ Örnek, Nobel İlaç Organizasyonel Gelişim& İK Direktörü Arzu Saraç, Sabancı Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uzmanı Oya Karasalihoğlu Sarkan, Novomed Genel Müdürü Yeşim Arabacıoğlu, Youth Republic Müşteri İlişkileri Grup Yöneticisi Seden Gürcü, PepsiCo İnsan Kaynakları İş Ortağı İrem Gökçel, DARTY İnsan Kaynakları Müdürü Selda Bağlan, Turkcell Superonline Kıdemli İnsan Kaynakları Uzmanı Derya Ayyıldız, 3M İnsan Kaynakları Koordinatörü Ceyla Beller, Nortel Netaş İK İş Ortağı Sezin Boztekin, Vodafone İK İş Ortağı Ezgi Aydın var. Her programda 8-10 eğitmen yer alıyor ve eğitmenler alanlarının bu uzman isimleri arasından belirleniyor. Eğitim veren uzman isimler, sektörün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla IBS programlarında bilgi birikimlerini paylaşırken, IBS'nin kendilerine ayırdığı bütçeyi bağış amaçlı kullanarak sosyal sorumluluk bilinçleriyle de katılımcılara örnek oluyor.

IBS, ülkemizdeki gençlere yönelik marka iletişimi konusunda çalışan az sayıdaki başarılı pazarlama ajansından biri olan, Türkiye'nin gençlik uzmanı Youth Republic Grubu'nun bir iştiraki.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title