Çalıştay, Kapanış Sergisi ile Sona Erdi
25 ülkeden 50 sanatçı, 101 Eserini Selçuk Üniversitesi'ne bağışladı.
Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen '1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması', 25 ülkeden 50 sanatçı tarafından yapılan resimlerin sergilendiği etkinlikle son buldu. Kendi bakış açılarıyla 'Demokrasi ve Hoşgörü'yü tablolarına yansıtan sanatçılar, 101 eser ortaya koydu. Sanatçılar, çalışmalarını Selçuk Üniversitesi Müzesi'ne bağışladı.
Çalıştay'ın kapanış sergisine Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, etkinliğin Küratörü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, sanatçılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
24 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çalıştay'da tuvallere yansıtılan eserler, Alaeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılan sergi ile son buldu. Çalıştay için yurtiçi ve yurtdışından gelen sanatçılar, modern sanatları ve farklı kültürleri tablolarında bir araya getirdi. Ayrıca Selçuklu ve Türk kültürünü barındıran Konya şehri de tablolara yansıtıldı.
"ÖĞRENCİLERİ İÇİN UNUTULMAZ BİR DENEYİM"
Çalıştay'ın öğrenciler için unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getiren etkinliğin Küratörü Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, "10 gün süresince Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hem öğrencileri hem de öğretim üyeleri buradaydı. Çok güzel bir atölye ve akademi ortamı oluşturduk. Öğrencilerimiz, Çalıştay süresince dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çok farklı disiplinlerden sanat anlayışlarına sahip olan sanatçıların çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu ve onlarla bir arada resim yaptı." dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas ise, 3 katıdan gelerek etkinliğe katılan tüm sanatçılara ve etkinliğe önemli destekler veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e fakülte adına teşekkür etti.
"BU GÜZEL ŞEHİRDE RESİM YAPMAK BİZİM İÇİN BİR ŞANS"
Çalıştay'ı değerlendiren sanatçılardan Sırbistan Güzel Sanatlar Akademisi Üyesi Ressam ve Eleştirmen Prof. Dr. Mehmet Slezoviç de Konya'da resim yapmanın yerinin çok ayrı olduğunun altını çizerek, "Bu tür güzel etkinlikleri Konya'da gerçekleştirmek bana göre bir rastlantı değil. Konya dünyanın merkezi artık. Çünkü yüzyıllar önce buradan Mevlana, insanlara barışçıl ve insalcıl bir sesle seslenmiştir. Bu güzel şehirde resim yapmak aslında bizim için bir şans. Konya'ya ve Selçuk Üniversitesi'ne dev bir kültür manifestosu oluşturdukları için yürekten teşekkür ediyorum." dedi.
ÇALIŞTAYIN BELGESEL FİLMİ ÇEKİLDİ
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve sanatçılar serginin açılışını gerçekleştirdi. Eserleri tek tek inceleyen ziyaretçiler, ressamlardan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can'ın öncülüğünde hazırlanan ve 10 günlük sanat Çalıştayı'ndan görüntüler ile röportajların yer aldığı kısa film gösterildi.
ESERLER SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜZESİNE BAĞIŞLANDI
25 ülkeden katılan 50 sanatçı, Çalıştay süresince yaptıkları 101 eseri, Selçuk Üniversitesi Müzesi'ne bağışladı. Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, 27 Ekim 2013'e kadar Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açık olacak.