Haberler

Çambaşı Yaylası'na Arap İlgisi

Abone Ol

Ordu'nun en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çambaşı Yaylası'na yabancıların her geçen gün ilgisi artıyor.

Ordu'nun en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çambaşı Yaylası'na yabancıların her geçen gün ilgisi artıyor.

Her mevsim farklı bir doğal güzelliği içerisinde barındıran Çambaşı Yaylası'na yerli turistlerin yanı sıra son yıllarda Arap turistlerde ilgi gösteriyor. Yıl içinde ilkbahar ve yaz döneminde Çambaşı Yaylası'na gelen Suudi Arabistanlı Muhammed El Nasır, ailesiyle sonbahar ayında da yaylanın doğal güzelliğini görmek için geldiğini söyledi.

Ülkesinde Çambaşı Yaylası'nın güzelliğini herkese anlattığını belirten Muhammed El Nasır, "Bu yıl içerisinde üç defa Çambaşı Yaylası'na ailem ve akrabalarımla birlikte geldim. Burası gerçekten doğası ve insanlarıyla eşi benzeri zor bulunacak harika bir yer. Bu manzarayı görüp de etkilenmeyecek kimse yok. Burada yaşayanlar gerçekten çok şanslılar" dedi.

Çambaşı Yaylası her mevsim güzel olduğunu ifade eden Muhammed El Nasır, "Yaylanın bahar ve yaz ayındaki doğal güzelliğini gördüm. Sonbahar ayında da buranın nasıl güzel olacağını merak ettiğim için tekrardan Çambaşı'na geldim. Çambaşı Yaylasının eşsiz doğası, ormanları ve temiz havası ile yeryüzünün cennet köşelerinden biri"diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLER TANITIMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Çambaşı Yaylası'nda bir yıl öncesinde konukları olan 10 Arap Yarımadası ülkesi büyükelçilerinin yayla tanıtımına önemli derecede katkı sağladığını ifade etti. Geçen yıl içerisinde Arap Yarımadası ülkelerinin Büyükelçilerini Çambaşı Yaylası'nda ağırladıklarını hatırlatan Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, "Geçtiğimiz yıl Temmuz ayı içerisinde Ordu'ya Valiliğimiz ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje çerçevesinde, 10 Arap Yarımadası ülkesinin büyükelçileri, maslahatgüzarları, büyükelçilik müsteşarları eşleriyle birlikte gelmişti. Proje kapsamında ilimizin tarihi ve turistik yerlerini üç gün boyunca gezen heyet Çambaşı Yaylası'nı da ziyaret etmişti" açıklamasında bulundu.

O günkü gezinin yaylanın tanıtımına önemli derecede katkı sağladığının altını çizen Kaymakam Avcı, "Geçtiğimiz yıldan bu güne kadar Arap Yarımadasından çok sayıda Ordu'yu ve Çambaşı Yaylası'nı görmek için gelenler oldu. Özellikle yıl içerisinde birkaç defa Çambaşı Yaylası'na gelen Arap turistler var. Yaylamıza gösterilen bu ilgi bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engin Avcı Çambaşı Kabadüz Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title