Haberler

Cami Yıkılıp Yerine Ticaret Merkezi Yapılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Gaziosmanpaşa'da bulunan Çifte Minare Cami'nin yıkılmasına ilişkin karar kabul edildi. Cami'nin yerine ticaret merkesi yapılması planlanıyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Çifte Minare Camii'nin yıkılıp yerinin değiştirilmesine izin veren karar, dün İlçe Belediyesi Meclisi'nden çıktı. Bir aylık itiraz süresinin dolmasının ardından, Camii yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

ALINAN KARAR

İmar Komisyonu'nda görüşüldükten sonra oylama için Belediye Meclisi'ne gönderilen kararda şu ifadeler yer alıyor: "Gaziosmanpaşa İlçesi, Merkez Mahallesi, F21C19D4B Pafta, 1993 Ada, 8 Parsel, 1945 Ada, 1-2 Parseller ve 1974 Ada, 7 Parselin; bitişik nizam 4 katlı konut alanı, dini tesis alanı ve bitişik nizam altı katlı ticaret+konut alanından kısmen ticaret+konut, kısmen de dini tesis alanına alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli TEM Güneyi Revizyon Uygulama İmar Plan tadilatı teklifinin incelenerek karara bağlanmak üzere yazımızın Belediye Meclisi'ne havalesini olurlarınıza arz ederim". Meclis ise teklifi "Komisyonumuzca tadilen uygun görülmüştür" diyerek oyçokluğuyla onayladı.

"RANTI BÜYÜTMEK İÇİN" İDDİASI

CHP'li üyelerin "hayır" oyu verdiği kararda şerhi bulunan CHP'li İmar Komisyonu Üyesi Ferhat Epözdemir BirGün gazetesine şu bilgiyi verdi; "Orada bir ada bazlı proje yapıldı, tarihi camimiz yıkılıyor, camiyi bir arka parsele gönderiyorlar. Bu ibadethanenin ticarethaneye tercihi, takası demektir. Niye camiyi alıyor? Çünkü rantı büyütmek için kamu çıkarlarını azaltıp rant alanlarını büyütüyor. Oraya konut ve ticaret merkezi yapacaklar. Cami bunun önünde engel teşkil ediyor. Bunun için de caminin yıkılması gerekiyor." Yeni imar planında da cami olduğunu belirten Epözdemir, asıl önemli olan noktanın "Cadde üzerindeki caminin alınıp arka parsele aktarılması ve cami yerine büyük cepheli, 41 metrelik bir ticaret ve konut alanı yapılacak olması" dedi. (Kaynak: BirGün)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ferhat Epözdemir Gaziosmanpaşa İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

adanalı:

Allahım sen görüyorsun. Görmeyen göremeyen bakarlara, görmeyi nasip eyle.

Yanıtla132
Derdo Derdo:

Türkiye de 110.000 Cami var bir Cuma namazina gideriz, oda 10 da birimiz. Su Milletin parasini cal cul etmeyi artik birakin, cocuklarimizin gelecegi Bilime ve Ilime yatirim yapiniz ey Imansizlar.

Yanıtla423
Adınız Yazınn:

ne günlere kaldık yarabbi chp yıkma diyor akp yık diyor...

Yanıtla323
Bülent:

Ben Bir Alevi Olarak Hicbir Ibadet hanenin yikilmasini istemem .Eger ki yerine tekrar Cami yapilacaksa diyecek birsey yok fakat Sen cami yi yikipda yerine Alisveris merkezi yaparsan Orada dur Demek Gerekir .

Yanıtla125
ŞİRİNCELİ:

işin içine rant, para girince insanlarda hiçbir şey kalmıyor, para paylaşımında birleşiyorlar, allah kahretsin sizin gibi yöneticileri.

Yanıtla112
Mevlüt ÖZDEMİR:

Ne yapmaya çalışıyorsunuz ?

Yanıtla010
melike:

buneya deminden beri inğilizce reklam hangi habere baksak reklam türkçemiz çok düzğünde inğilecemiz kaldı inadınıza neyeyin reklamıysa almıycam ayıp ya utanın

Yanıtla07
ASİ DERSİMLİ:

HAYIRLISI OLSUN...

Yanıtla14
SAĞDUYU:

yeter artık ............kesin şu ingilizce reklamı........................sizin bize saygınız yok mu?eğer bu reklamsa neden türkçe değil,ingilizce?ayıpppppppppppp

Yanıtla04
msp:

Din elden gidiyor.. gop ta toplanalım protesto düzenleyelim.. Allah ın evini yıktırmayalım.. din elden gidiyor herkes uyansın..

Yanıtla22
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title