Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Kutlandı
Kırklareli Babaeski İlçe Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle düzenlenen programa yoğun katılım oldu.
Kırklareli Babaeski İlçe Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle düzenlenen programa yoğun katılım oldu.
Bir düğün salonunda düzenlenen programa, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Jandarma Komutanı Mustafa Gümüşoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam Arı, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ilçe müftüleri, daire müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Hafız Bünyamin Araz tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından itibaren Ekim ayının ilk haftasının Camiler ve Din görevlileri Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Şimşekoğlu, şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi İslam Medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Hayatın merkezinde de şehrin merkezinde de cami vardır. Bunun içindir ki Peygamber Efendimiz Hicret esnasında kısa bir süre kaldığı Kuba'da İslam tarihinin ilk mescidini inşa ettirmiştir. Medine'ye vardığında da ilk iş olarak Medine Mescidini inşa ettirmiştir. Buradan hareketle Müslümanlar gittikleri her yere camilerini de beraberinde götürmüşlerdir. Bizler bir yandan camilerimizi imar ederken, camiler de bizim kişiliğimizi, karakterimizi, ahlakımızı imar eder. Adeta başı mamur bir hale getirir."
Yapılan konuşma sonrasında Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti.
Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise, programın hazırlamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bizim medeniyetimizde camilerin yanında Sadaka taşları, Yitik taşları ve hamal taşları bulunur idi. Bütün bu eserler medeniyet eseridir ve bir manaya ve fikre dayanır. Sadak taşları, fakire yardım etmeye, onun onurunu zedelemeden ona yardım etmeye dayanır. Yitik taşı, değerli eşyasını kaybedenlerin eşyasını bulabileceği yerleri ifade eder. Hamal taşı, eşya taşırken taşıyıcıların kimseye ihtiyaç duymadan dinleneceği yerleri ifade eder. İslam medeniyeti, imar üzerine dayanmıştır. İmar ve Umran, insanın eşyayı ve mekanı şekillendirmesini ifade eder. Batı medeniyeti, gücü ve güçlünün yanında olmayı öne çıkarır. Sömürgecilik bunun bir ifadesidir. İkinci dünya savaşında ölen milyonlarca insan ve yıkılan şehirler bu medeniyetin geldiği noktayı bize gösterir. Bugün de maalesef batı medeniyetinin İslam dünyası üzerindeki güce dayalı medeniyet durumunu ibretle izlemekteyiz. Şefkat, merhamet ve insan haklarına dayalı bir din ve medeniyet algısına ihtiyacımız var. Bu medeniyet İslam medeniyetidir. Bu medeniyetin temelinde cami ve cami değerleri vardır" dedi.
Daha sonra Mısırlı Dünya Birincisi Dr. Muhammed Receb'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından kürsüye gelen, Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ömer Çelik, "Camilerin öneminden" bahsetti. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Musiki Konseri eşliğinde yemek ikramı yapıldı ve program sona erdi. - KIRKLARELİ