Çamurlu Ayakkabısı ile Girmediği Hastaneye Adı Verildi
Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'nde 84 yaşıdaki Şerife Cesur'un adı, çamurlu ayakkabıları ile girmediği devlet hastanesine verildi.
84 yaşındaki Şerife Cesur, Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde muayene için gittiği hastanede, acil servise çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak girmişti. 84 yaşındaki Şerife Cesur'un adı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle hastaneye verildi.
TÖRENE SAĞLIK BAKANI DA KATILDI
İsim değişikliği nedeniyle yapılan törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu, hastaneye adı verilen Şerife Cesur, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
SAĞLIK BAKANI, CESUR'UN ELİNİ ÖPTÜ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sulakyurt'un Yeşilyazı Köyü'ne giderek, evinde ziyaret ettiği Şerife Cesur'un elini öptü, kendisine teşekkür ettikten sonra adı verilen hastaneye birlikte gelerek isim değişikliği nedeniyle yapılan törene katıldı.
"HASTANE VE ACİL SERVİSİ ÇOK TEMİZDİ"
Rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Sulakyurt Devlet Hastanesi'ne gittiğini belirten Şerife Cesur, "Hastane ve acil servisi çok temizdi. Benim ayakkabılarım köyden geldiğim için çamurluydu.
"ÇAMUR OLMASINA GÖNLÜM RAZI OLMADI"
Bunun üzerine ayakkabılarımı çıkararak içeri girdim. Hastane temizdi, pis olacak diye çıkardım. Çamur olmasına gönlüm razı olmadı. Hastaneye benim adım verilecekmiş, Allah razı olsun" dedi.
"BİZİM İNANÇ DEĞERLERİMİZ DER Kİ; TEMİZLİK İMANDANDIR"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı konuşmada, "Şerife teyzeye sağlık mensubu ve hekim olarak teşekkür ediyorum. Bir bakan olarak değil. Allah razı olsun. Bizim inanç değerlerimiz der ki; temizlik imandandır. Diğer taraftan bizim mesleğin de hekimliğin de olmazsa olmazı hijyendir. Yani temizliktir. Bizde hijyen yoksa, sağlık yoktur. O nedenle manevi değerlerimizin temsili, hem mesleki değerlerimizin temsilinde çok farklı bir örneğe mesaj olarak verdi. Biz hiç kimsenin hastanelerimize girerken ayakkabısını çıkartmasını istemiyoruz. Burada ne bizim ayakkabı çıkartılmasına ihtiyacımız var, ne de teyzemizin ayakkabı çıkarma gibi bir görevi var. Ama o ortamın kirlenmemesi adına, o ortamların temiz olması adına, bizim medeniyetimizin güzel bir örneğini bu yaşına rağmen gençlere ve topluma örnek olacak bir tarzda yansıtmış olması bizi birinci derecede memnun etti" dedi.