Haberler

Çanakkale Boğazı'nda Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Abone Ol

Çanakkale Boğazı'nda, "gelgit" nedeniyle deniz suyunda 10 metrelik çekilme oldu.

Çanakkale Boğazı'nda, "gelgit" nedeniyle deniz suyunda 10 metrelik çekilme oldu.

Kent merkezi ile Güzelyalı, Dardanos, Erenköy ve Karanlık Liman mevkilerinde deniz suyunun çekilmesinin ardından kayalıklardaki yosun ve bazı deniz canlıları ortaya çıktı.

Bölgedeki balıkçı teknelerinin bazıları çekilme nedeniyle karaya oturdu.

Suyun çekildiğinin görüldüğü bölgelere gelen vatandaşlar, durumu cep telefonlarıyla görüntüledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alkan Öztekin, gelgit olaylarının mevsimsel olaylar olduğunu ifade etti.

Özellikle son bahardan kışa geçişlerde yaşanan bu durumun belli bölgelerde daha net bir şekilde gözlemlendiğini anlatan Öztekin, "Şuanda kışa geçiş söz konusu olduğu için bir gelgit var. Önümüzdeki süreçte de yaza geçişte yaşanacak bir durum. Doğa üstü bir durum söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Dardanos'ta yaşan Mehmet Çelik, gelgit olayının bu dönemde sıkça yaşandığını söyledi.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan olayın net bir şekilde görüldüğünü anlatan Çelik, "Bu mevsimde çok yaşanıyor durum. Biz buna alıştık. Çekilme nedeniyle deniz canlıları su üstüne çıkıyor, tekneler kara oturuyor. Su geri gelince durum normale dönüyor." diye konuştu.

Gülsüm İnan da, suyun çekildiği bölgelerde yürüyüş yapabildiklerini ifade ederek, bunun özellikle kış mevsiminde değişik bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

ÇanakkaleÇanakkale Boğazıdeniz suyu çekildi

Muhabir Burak Akay

Copyright Redaktör Haluk Yüksel

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mehmet Çelik Güzelyalı Erenköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title