Haberler

Çanakkale Çanakkale'ye Radyo Ve Tv'ler İçin Ortak Anten Ve Verici Sistemi 'Bakan Yıldırım, Gökçeada Havaalanı'nı Açtı' Başlıklı Habere Ek:

Abone Ol

Türkiye Genelinde Uygulanacak 'sayısal Yayıncılıkta Ortak Anten ve Verici Sistemi' Yatırımının İlki İçin Çanakkale Valiliği ile Ulaştırma Bakanlığı Arasında Protokol İmzalandı. Çanakkale Ticaret Borsası'ndaki Protokol İmzasına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdülkadir Atalık, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile Çok Sayıda Bürokrat Katıldı. Çanakkale'deki Mevcut Verici Antenlerin Bulunduğu Radar Tepesi, Seyir Terası Mevkii'ndeki 5 Dönümlük Arazi Üzerine Kurulacak. Radyo ve Televizyon Ortak Anten ve Verici Sistemi'nin İçerisinde Piknik Alanları ve Alışveriş Merkezleri de Yer Alacak.

Türkiye genelinde uygulanacak 'Sayısal Yayıncılıkta Ortak Anten ve Verici Sistemi' yatırımının ilki için Çanakkale Valiliği ile Ulaştırma Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Çanakkale Ticaret Borsası'ndaki protokol imzasına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdülkadir Atalık, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile çok sayıda bürokrat katıldı. Çanakkale'deki mevcut verici antenlerin bulunduğu Radar Tepesi, Seyir Terası Mevkii'ndeki 5 dönümlük arazi üzerine kurulacak. Radyo ve Televizyon Ortak Anten ve Verici Sistemi'nin içerisinde piknik alanları ve alışveriş merkezleri de yer alacak.

Bakan Yıldırım, "Bu sayede hem görüntü hem de frekans kirliliği ortadan kalkmış olacak. Bir şehre yapılan yayınların tamamı tek kuleden, sayısal olarak verilecek. Böylelikle Türkiye'de sayısal yayıncılığa başlangıç noktasının ilk adımı Çanakkale'den atılmış oldu" dedi.

Sayısal yayına geçmenin Avrupa Birliği gündeminde olan bir proje olduğunu vurgulayan Yıldırım, "2015 yılına kadar bütün AB üyelerinin, sayısal, karasal yayına geçmesi mecburi hale getirilmiştir. Ülkemizde de birçok ilimizde, bin den fazla yayından bahsediliyor. Maalesef herkes kendi başına direkleri rasgele sağa sola dikerek yayın yapmaya çalışmaktadır. Bu da fevkalade sağlıksız, görüntü kirliliği yaratan ve frekans kesişmelerine, çatışmalarına sebep olan daha da ötesi kaynak israfına sebep olan sağlıksız bir yapıydı. Bunu sona erdirmek, bütün yayıncıları bir kulede toplamak ve buradan yayın yapmak, hem yayın kalitesini arttıracak. Hem sağlıkla ilgili muhtemel sorunları ortadan kaldıracak. Hem de bu yayınların, frekansların başka hizmetleri olumsuz etkilemesinin önüne geçilecek. Çanakkale için özel olacak bir başka şey ise, başka ülkelerin yayınlarının etkisini ve oluşan kör noktaları ortadan kaldırmış olacağız. Oluşturulacak kulede iki kısım olacak. Sosyal aktivite ve yaşam alanları bulunacak. En üstte de anten verici kısmı olacak. Bu sistemden daha kaliteli yayın izleme fırsatı doğacak. Analog yayında frekans israfı çok. Sayısal yayında, bir birim frekans ile 6 yayıncı iş yapabilecek hale geliyor. 50 ulusal yayın yapan TV var ise, bu sistem ile 300 yayın aynı direkten yapılabilecek. Yayın kuruluşlarının, 'sen yer buldun, ben bulamadım' tartışması da ortadan kalkacak. Türkiye'de sadece karasal ve sayısal yayın yapılmıyor. Çanakkale ilkleri hak eden bir ilimiz. Çanakkale, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir ilimiz" diye konuştu.

Vali Abdülkadir Atalık ile birlikte protokole imza atan Bakan Yıldırım, daha sonra Lapseki İlçesi'ne hareket etti.

KIZDIRAN APO YORUMU

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale gezisinin üçüncü durağı olan Lapseki'de vatandaşlarla sohbet etti. Çınar Meydanı'nda yapımı düşünülen Çanakkale Boğaz Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan ve "Boğaz köprüsünün güzergahı Lapseki olarak belirlendi. Hayırlı uğurlu olsun" diyen Bakan Yıldırım, referanduma ilişkin görüşlerini açıkladığı sırada, kendisini dinleyen yaklaşık 300 kişilik grubun arasında bulunan fotoğraf stüdyosu işletmecisi Ünal Bigaalan'ın sözlerine kızdı. "Terörle mücadele yasasındaki değişikliğe göre, terör örgütü kurucusu ve yöneticisi veya üyesi konumdaki kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilecektir. Bu da Abdullah Öcalan'a af getiriyor" diyen Bigaalan'a ses tonunu sertleştirerek, "Arkadaşım, Abdullah Öcalan'ı Amerika bu ülkeye teslim etti. Onu asmayıp, dosyayı sümen altında tutanlar hesap versin" diye çıkıştı.

Bunun üzerine, alanda güvenliği sağlayan resmi ve sivil polisler Bigaalan'ı bölgeden uzaklaştırdı.

Bakan Yıldırım, Lapseki ziyareti ardından, beraberindekilerle birlikte Biga'ya hareket etti.

KÖPRÜ KENTİN 50 KİLOMETRE DOĞUSUNA

Çanakkale gezisi sırasında yerel bir televizyon kanalına konuk olan Bakan Yıldırım, boğaz köprüsüne ilişkin şunları söyledi:

"Çanakkale Boğaz Köprüsü, kentin 50 kilometre doğusuna yapılacak. Trakya üzerinden Avrupa'yı Türkiye'ye, Ege'ye ve Akdeniz'e bağlayacak Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Doğrusu bu köprünün önceki yıllarda çalışılmış güzergahı biraz daha şehre yakın geçiyor, tarihi ve kültürel alanlardan geçiyor. Orasını biz çok uygun bulmadık. Çanakkaleliler'in de zaten bu konuda çekinceleri var, itirazları var. O değişikliği yaptık, Çanakkaleliler'in istediği, daha uygun bir güzergah, 50 kilometre daha doğu taraftan, yani İstanbul tarafına doğru, oradan geçiş yapacağız, Çanakkale'ye de bağlantı vereceğiz. Çanakkale Boğaz geçişi ve İzmir otoyol projemiz 2023 vizyon projelerimiz arasındadır. Önce projeler yapacağız, ondan sonra yap-işlet-devret modeliyle yapılması için gereken hazırlıklar yürütülecek. Daha sonra ihalesi yapılacak. Yani öyle 1-2 senede yapılacak iş değil. 5- 10 yıl arasında bu köprüyü yapacağız, bu otoyolu yapacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title