Haberler

Çanakkale'de kuraklık nedeniyle su kullanımına 30 Nisan'a kadar kısıtlama getirildi

Güncelleme:
Abone Ol

Çanakkale ve bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle su kullanımına yönelik tedbirler alındı. Buna göre 30 Nisan'a kadar halı ve araba yıkamanın yasaklanmasına, bahçelerin damlama sistemleri ile sulanmasına, park, bahçe, yeşil alan, tarımsal amaçlı üretim yapılan yerlerde sulamaların kısıtlanmasına, oto kuaför ve yıkama işletmelerinde su tüketiminin aylık 20 metreküp olarak uygulanmasına karar verildi.

Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada, kentin içme, kullanma ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'ndaki su miktarının 23 milyon metreküpe düştüğü duyuruldu.

BİRÇOK NOKTADA ÇEŞİTLİ ÖNLEMLER ALINDI

Yaşanan kuraklık ve barajda su miktarının azalması nedeniyle Çanakkale Belediyesi Encümeninin su kullanımıyla ilgili bazı kararlar alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

  • "Konut ve iş yeri önlerinin ve içlerinin hortumla yıkanmasının yasaklanmasına,
  • Yüksek su tüketimi olan sanayi tesislerinde suyun tasarruflu kullanılabilmesi için mevcut kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesine,
  • Halı ve kilim yıkamalarının yasaklanmasına,
  • Şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkanmasının yasaklanmasına,
  • Oto kuaför ve yıkama işletmelerinde su tüketiminin aylık 20 metreküp olarak uygulanmasına,
  • Halı yıkama, hamam, tuvalet gibi su tüketimi yüksek olan iş yerlerinde ön ödemeli elektronik sayaç takılmasına,
  • Yer altı suyu kullanımı varsa mekanik sayaç takma mecburiyetinin getirilmesine,
  • Böylece yer altı su kullanımının tespitinin yapılmasına,
  • Bahçe sulamalarının sabah ve akşam, mümkünse kuyu suyu ile ve yağmurlama/damlama sistemleri kullanılarak yapılmasına,
  • Park, bahçe, yeşil alan, tarımsal amaçlı üretim yapılan yerlerde sulamaların kısıtlanmasına,
  • Acil sulama ihtiyacı olan yerlerin yağmurlama, damlama sulama ile su kullanımının minimuma indirilmesine karar verilmiştir."

Çanakkale'de kuraklık nedeniyle su kullanımına 30 Nisan'a kadar kısıtlama getirildi

30 NİSAN'A KADAR GEÇERLİ OLACAK

Kararların 30 Nisan'a kadar geçerli olacağı bildirilen açıklamada, su tasarrufuna yönelik tedbirlere uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nca cezai işlem yapılmasına oy birliğiyle karar verildiği ifade edildi. Bu arada, Çanakkale merkezdeki Salihler Barajı ile Bayramiç Barajı'nda kuraklık nedeniyle yaşanan su azlığı dronla görüntülendi.

Kaynak: AA / Güncel

Kısıtlama Çanakkale Kuaför Bahçe Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

mustafa özkan:

TÜM ÜLKEDE YAPIN BUNLARI

Yanıtla7114
Kamil Buyrat:

Bilincis tarimcilik,hayvancılık en çok suyu harcıyor. barajlarda biriken ve buhardan yok olan suyu eklersen israf haddini aşıyor. Karadeniz suyu az tuzlu arıtma maliyeti fazla olmaz tarimcilik için uygun. Senelerdir doğanın içine beton döküp baraj sanki susuzluğu giderecek.

Yanıtla2160
Mıhtar:

7 nin 4 nü seçimden sonra kim hatırlayacak acaba. Masa toplantıları onları gündemde tutuyordu. Seçim oldu masa bitti. Bu dördü neolacak.

Yanıtla5514
Es Es:

bence artık deniz suyunu arıtmaya başlayın bir çok ülkenin yaptığı gibi tesislere ihtiyaç var..

Yanıtla1022
mahalle sakini:

Günaydın istanbul'da durum vahim hala 25 sene önceki Erdoğan'ın yaptığı su projeleriyle idare ediyoruz. Nüfus 2 katına çıktı 4 senedir başımızdaki zatın yaptığı tek proje yok bırak yaptığını yapmayı düşündüğü tek plan yok.

Yanıtla256
Ercan akdeniz:

Kuraklığa karşı herkes kendince tedbirli tasarruflu davranmalı. Çok israf yapıyoruz. Kendi binasının bahçesine izinsiz sondaj yasaklanmalı veya sondaja saat takıp faturalandırılmalı. Herkes ait suyu kimse kendi kafasına göre kendi bahçesine çekemez

Yanıtla1312
Oktay Şahin:

Altın altın diye diye kaz daglarını kuruttunuz,simdi de su yok diyorsunuz bre cahiller

Yanıtla13
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title