Haberler

Çanakkale Emniyeti'nden Çocuklar İçin 'Umut Yıldızı Projesi'

Abone Ol

Çanakkale'de çeşitli nedenlerle suça bulaşmış veya herhangi bir suçun mağduru olmuş 71 çocuk, İl Emniyet Müdürlüğü'nün 'Umut Yıldızı Projesi'yle çeşitli eğitim, sosyo-kültürel faaliyetler ve rehabilitasyonla topluma kazandırılacak.

Çanakkale'de çeşitli nedenlerle suça bulaşmış veya herhangi bir suçun mağduru olmuş 71 çocuk, İl Emniyet Müdürlüğü'nün 'Umut Yıldızı Projesi'yle çeşitli eğitim, sosyo-kültürel faaliyetler ve rehabilitasyonla topluma kazandırılacak.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), valilik ve belediye işbirliğiğle yürütülecek 'Umut Yıldızı Projesi' kamuoyuna tanıtıldı. Başkomiser Yalçın Ergin Deniz Evi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tanıtıma, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve emniyet personeli katıldı.

İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu tanıtımda yaptığı konuşmada, projeyle çeşitli nedenlerle suça bulaşmış veya herhangi bir suçun mağduru olmuş çocukların çeşitli eğitim, sosyo-kültürel faaliyetler ve rehabilitasyonla topluma kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Ayrıca çocukların, toplumdan ve yaşadıkları çevreden soyutlanmadan içinde bulundukları dezavantajlı durumdan kurtarılarak iş ve meslek sahibi bireyler olarak yetiştirilmesinin de hedeflendiğini belirten Zoroğlu, şunları kaydetti:

"Projeye, 10-15 yaş grubu 23 kız, 21 erkek ve 16-18 yaş grubunda 27 olmak üzere toplam 71 çocuk dahil edildi. Proje kapsamındaki çocuklara, zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde psikolojik ve rehberlik desteği verilecek. Ayrıca sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlar yapılacak. Halen örgün eğitime devam etmeyen 16-18 yaş grubu 27 çocuğa da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, mesleki eğitim verilerek istihdam edilmeleri sağlanacak. Böylelikle çocuklarımız, üretken ve sosyal çevreye uyum sağlamış, zararlı alışkanlıklardan uzak durmuş ve yaşadıkları sosyal çevrede kendileri gibi diğer çocuklar için bir umut ışığı, yani umut yıldızı olacak."

Tanıtımın sonunda projeye dahil olan çocuklara protokol üyeleri tarafından kıyafet ve ayakkabı hediye edildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Osman Zoroğlu Ülgür Gökhan Karataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title