Haberler

Çanakkale Kale Grup'tan Okyay Çiftine, Çomü'den Fahri Doktora

Abone Ol

Kale Grup'tan Okyay çiftine, ÇOMÜ'den fahri doktora ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay ile Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı eşi Osman Okyay'a 'İşletme' alanında fahri doktora unvanı verdi.

Kale Grup'tan Okyay çiftine, ÇOMÜ'den fahri doktora

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay ile Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı eşi Osman Okyay'a 'İşletme' alanında fahri doktora unvanı verdi. Okyay çifti, düzenlenen törenle cübbelerini giyip, fahri doktora beratlarını aldı. ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Salonu'nda düzenlenen fahri doktora törenine; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Müzik dinletisiyle başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Kale Grubu'nun Çanakkale ile ülke ekonomisi için katkılarının tartışılmaz olduğunu belirterek, Bugün de bu durumu teyit etmek için bir araya geldik. Ümit ediyorum bu tür törenleri daha çok yapma imkanımız olur. Daha çok Osman Okyay'lar ve daha çok Zeynep Bodur Okyay'lar çıkar aramızdan diye konuştu. Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar tarafından senato kararları okundu. İlk olarak Osman Okyay'a ardından da Zeynep Bodur Okyay'a fahri doktorası takdim edildi. Okyay çitinin cübbelerini Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü birlikte giydirdi. Fahri doktora beratları, ÇOMÜ kimlikleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

FELSEFELERİ ÇANAKKALE RUHU

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Kale Grubu olarak değerli kurucumuz İbrahim beyin bizlere yol gösterdiği üzere her zaman toplumsal menfaatleri, ülke menfaatlerini şahsi menfaatlerimizin önünde tutmaya çalışmış bir kurumuz. Yaptığımız her işte toplumsal menfaati ilk önce düşünürüz. Ardından şahsi, kişisel menfaatlerimiz gelir. Dolayısıyla bugün girmiş olduğumuz sektörlerde, yapmış olduğumuz işlerde, yapmış olduğumuz faaliyetlere baktığınız zaman bunların hepsini göreceksiniz. Bu felsefeyi göreceksiniz. Yani 1955 yılında, 57 yılında daha 1000 nüfusu olmayan Çanakkale'nin Çan Köyünde seramik fabrikasını kurmak, bir üretim tesisini kurmak felsefesi neyse bugün Türkiye'nin ilk jet motorunun tasarımını yapıyor olmak felsefesi aynı felsefe. Bu felsefe şu; Çanakkale ruhu dedi.

KALİFİYE ELEMAN VURGUSU

Her zaman Çanakkale ruhu ile bu ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Zeynep Bodur Okyay, İnsan kaynağı en önemli kaynak. Bir ülkenin dengeli büyümesi, dünyada söz sahibi olması için yetişmiş insan gücü her şeyin önünde. Sermaye, makine, ekipman bunların hepsi bir şekilde bulunabilir. Ama yeterli kalifiye insan gücü olmadığı zaman zaten o ülkenin ayakta durma imkanı yoktur. Dolayısıyla üniversiteler hepimizin şükran duyduğu, bu ülkenin insan kaynağını yetiştiren çok önemli kurumlardır. ÇOMÜ'de 22 yıl önce başladığı hayatına bugün çok önemli aşamalar kaydederek Türkiye'nin seçilen, tanınan, bilinen ve mezunları da birçok ortamda kabul gören bir üniversitesi haline gelmiştir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onsekiz Mart Üniversitesi Zeynep Bodur Okyay Osman Okyay Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title