Haberler

Çanakkale Savaşı'nın En Anlamlı Fotoğrafı Tazmanya'da Bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafının Tazmanya arşivinden çıktığını belirtip açtığı sokak sergisinde bu fotoğrafı sergiledi.

Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Milli Mücadele yıllarında Çukurova ve 1915 Çanakkale Savaşı ile ilgili fotoğraflardan oluşan bir sokak sergisi açtı.

Cezmi Yurtsever, Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafının Tazmanya arşivinden çıktığını belirterek, açtığı sokak sergisinde bu fotoğrafı sergilediğini söyledi.

İNGİLİZCE NOT: TÜRK KAHRAMANLAR

Serginin en özel fotoğrafı olan Çanakkale Savaşı'nda Türk Kahramanlar isimli fotoğrafın Tazmanya arşivinde bulunduğunu söyleyen Yurtsever, o yıllarda fotoğrafı çeken ilgili kişinin de fotoğrafın altına İngilizce olarak Türk Kahramanlar notunu düştüğünü belirtti.

"SAĞLIK ELEMANI ÇEKİYOR"

Cezmi Yurtsever, "Çanakkale Savaşı'nı anlatan en güzel ve anlamlı fotoğraf Tazmanya arşivinde bulundu. Çanakkale Kanlısırt tepesinde şehit olan bir grup Türk askerinin fotoğrafını o zaman Anzak ordusunda görevli bir sağlık elemanı çekiyor." diye konuştu.

"ÇIKTIĞI YER ÇOK ŞAŞIRTICI"

Yurtsever, "Çanakkale Savaşı'nı anlatan en güzel fotoğraftır bu. Ne yazık ki bu belge bizim arşivlerimizde değil de dünyanın öbür ucunda Avustralya'ya bağlı bir ada devleti olan Tazmanya ülkesinin arşivinde çıkıyor. Bu durum da çok şaşırtıcı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Osmaniye Çukurova Kadirli Dünya Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

TürkmobilWeb@haberler.com:

Heeey gidi hey yunana , ingilize, fransıza karşı savaştın bir karış toprak vermedin.. Şimdi kürtlere izmiri istanbulu antalyayı kendi elinle teslim ettin yazık

Yanıtla3319
SnMobil-IOS:

Bütün Şehitlerimizin mekanı cennet olsun Allah onlardan razı olsun

Yanıtla142
vatan evladımobilWeb@haberler.com:

Biz türküyle kürdüyle çanakkalede şavaşdık bazı pislikler tarihimizi sattılar ey Türk kürt evladı tarihinizi size yalan yanlış anlatıyorlar tarihinize sahip çıkın

Yanıtla624
ZzzxaaaMobil-IOS:

Yıgıt korkusuz vatanını canından çok seven atalarımız

Yanıtla025
(((:

Adamlar canlarını ksanlarını uzuvlarını bu ülke icin heba etmiş bizde birer paket ürünlere veriyoruz neyapak vatan boyle kuruldu ama birilerinin allah ardında ülkeyi ddağıttığı kesin

Yanıtla617
kapkara:

Vatanı için şehit olan bu kahramanların kesip attığı tırnağı bile olamayız. . .

Yanıtla021
kapkara:

şimdikilerde askerden nasıl kaytarırım derdindeler. . .

Yanıtla114
YorumcuMobil-IOS:

Bukadar şehidin kemikleri sızlıyodur. Böyle olacağını bilselerdi bu vatan için savaşmazlardı. Allah mekanlarını cennet etsin.

Yanıtla013
EmirMobil-IOS:

Turk sana savasi kazandiran kürttür.aklinin bi kösesine kazi bunu

Yanıtla91
ORHAN:

KÜRTLER ÇANAKKALE Yİ KAZANDIRMIŞ MIŞ. HE İSTANBULUDA SİZ FETH ETTİNİZ. ULAN HADİ DİYELİM ÖYLE. NE OLDUDA BU GÜN PARÇALAMAYA ÇALIŞIYON. DEDELERİNİZ SİZ PARÇALAYASINIZ DİYEMİ ÇANAKKALEYE GİTTİ. ÖYLE OLSAYDI BUNU YAPMAZDINIZ. BU YALANLARLA ANCAK DAĞDAKİLERİ KANDIRIRSINIZ. HADİ BAŞKA KAPIYA.

Yanıtla05
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title