Canaydın'ın Fabrikasına Haciz Şoku
Galatasaray'ın 33'üncü dönem başkanı olan Özhan Canaydın tarafından Bursa'da 1985 yılında kurulan ve Türkiye'nin yabancı ortaklı ilk konfeksiyon şirketi olan Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ile birlikte 4 şirket için Bursa 2'nci Ticaret...
Galatasaray'ın 33'üncü dönem başkanı olan Özhan Canaydın tarafından Bursa'da 1985 yılında kurulan ve Türkiye'nin yabancı ortaklı ilk konfeksiyon şirketi olan Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ile birlikte 4 şirket için Bursa 2'nci Ticaret Mahkemesi'ne İstanbul Barosu avukatlarından Necdet Budak tarafından yapılan iflasın erteleme kararı değerlendirilerek, mahkeme 26 Şubat 2013 günü iflas erteleme kararı verdi. Yeminli Mali Müşavir Zeki Tekar, Serbest Mali Müşavir Ali Kahve ve Tekstil Mühendisi Aysel Korkmaz kayyum olarak atandığı şirketin mali tablosundaki bozulma nedeniyle verilen iflas erteleme kararı ile üretimine devam eden şirketlerin aleyhine yapılmış ve yapılacak her türlü takipteki muhafaza, teslim, tahliye ve icra işlemleri durduruldu.
Bursa 2'nci Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada ise Biesseci Firması için uygulanan tedbir kararı kaldırıldı. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında ise alacaklı firmalar alacaklarına karşılık, tekstil makineleri ve kumaşları aldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan firmanın Avukatı Necdet Budak, Şubat ayı sonu yapılan müracaat sonrası borca batıklık durumu olmadığı için Biesseci'nin tedbir kararını kaldırdığını, ancak diğer şirketlerin devam ettiğini kaydetti. Budak, yeni duruşmanın 19 Temmuz'a bırakıldığını dile getirdi. Şirketin faaliyetinin devam edeceğini belirten Budak, gecikmeden dolayı faizler ile birlikte 60 milyon lira borcun bulunduğunu açıkladı.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 27 bin metrekaresi konfeksiyon, 15 bin metrekaresi boyahane, 4 bin metrekaresi örme tesisi olmak üzere toplam 47 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firma GAP, Quiksilver, Calvin Klein, Timberland, Dolce&Gabbana gibi bir çok markaya da fason üretim yapıyordu. Yaklaşık bin 300 kişiye istihdam sağlayan fabrikalar, son dönemdeki ekonomik zorluklar nedeniyle çalışanların sayısını 900 kişiye kadar düşürmüştü. Hisselerin çoğunluğu Canaydın ailesinde olan şirketler, 2011 yılında toplam ihracatının yüzde 37'sini Almanya'ya, yüzde 30'unu Fransa'ya kalan bölümü ise İngiltere, İtalya, Belçika, Hollanda, ABD, Polonya'ya yapıyordu.