Haberler

Acı Kavunun 2 Gramı Bile Öldürüyor

Güncelleme:
Abone Ol

Sinüzit ve basura iyi geldiği düşünülen "acı kavun"un, sanıldığının aksine kullanıldığında bünyede kalıcı hasar bırakabileceği, ölüme bile neden olabileceği belirtildi.

Sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülen "acı kavun" bitkisinin, sanıldığının aksine bünyede kalıcı hasar bırakabileceği, ölüme bile neden olabileceği bildirildi.

Bitkinin 2 gramı alerjik reaksiyonlara bağlı ani nefes durması nedeniyle öldürücü etkiye sahip.

EBU CEHİL KARPUZU OLARAK DA BİLİNİYOR

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "acı kavun" bitkisinin Anadolu'da "Cırtlak", "Cırt atan", "Ebu Cehil karpuzu" gibi isimlerle de anıldığını kaydetti.

Bitkinin sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini duyduğunu ifade eden Akınerdem, "Yararlı bir bitki olsaydı Anadolu insanı bu bitkiye eşek hıyarı veya Ebu Cehil karpuzu demezdi. Kullananları gördüm. 'Acı kavun kullandım memnun kaldım, memnun olmadım' diyen de var, 'kullandım neredeyse ölüyordum diyen de' var" ifadesini kullandı.

"GÖZLERİ KÖR EDEBİLİR"

Meyvesi olgunlaştığında içindeki basınç 6 bara ulaşarak tohumlarını saatte 36 kilometre hızla fırlatan acı kavunun gözleri kör edebileceğine dikkati çeken Akınerdem, şunları söyledi:

"Aşırı kullanımının özellikle alerjik bünyelere verdiği zararı duyuyoruz. Acı kavun bitkisinin kullanımda dikkatli olunması gerekir. Rastgele yüze, göze, ağza sürerek veya ilaç gibi içilerek kesinlikle kullanılmamalıdır. Bitkinin kullanımından kaynaklı sıkıntılar yaşanabilir. İnsanlar zayıf düşebilir, zehirlenmeler yaşanabilir, bünyede bir takım kalıcı etki bırakabilir. Doğacak bebeklere çok ciddi zarar verebilir."

"HİÇ KİMSE BUNU DİKEMEZ VEYA YETİŞTİREMEZ"

Bitkinin kendiliğinden büyüdüğünü vurgulayan Akınerdem, "Hiç kimse bunu dikemez veya yetiştiremez. Üretim alanlarının dışında, yıkılmış virane yerlerde bol miktarlarda bulabilirsiniz. Bu bitkinin taze meyvesi sıkıldığında, bitkinin tohumlarını da içeren mukus benzeri bir salgı fışkırtır. Olgunlaştıktan sonra patlayarak tohumları etrafa saçılıyor ve kendiliğinden yeniden hayat buluyor. Bu özelliği nedeniyle, İngilizce'de 'squirting cucumber' (fışkırtan hıyar) olarak anılır. Kimse bu bitkiyi ticari olarak yetiştirmez" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Fikret Akınerdem Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Emre AkkoyunmobilWeb@haberler.com:

Bu kavunu apoya yedirmek lazim

Yanıtla837
WC BEKCISI:

bu kadar etkili bir ot, da bunu neden apo, nun yemeklerine sifa niyyeti ile koymuyorlar, . ,

Yanıtla219
kapkara:

ben sinizüt ten bu bitki sayesinde kurtuldum. . .

Yanıtla011
sadık akay:

sinizüte bağlı başağrısı çeken arkadaşım burnuna fazla damlatmış aşırı derecede yakmış ama sonunda başağrısı kalmadı. not sulandırılarak kullanılırsa tehlikesi az olur genede doktor kontrölünde kullanılırsa iyi olur

Yanıtla19
Kazazede:

Küçükken yanlışlıkla bu otun üstüne basmıştım. O da gitti gözüme sıçradı. Yarım saat yandı gözüm biber gazından beter. Kör olacağım sanmıştım. O gün bugündür uzağından geçerim :)

Yanıtla09
can Mobil-IOS:

Ben bu bitkinin suyunu sıkıp burun damlası olarak kullanmıştım sarılık Hastalığı'na yakalanmıştım faydası olmuştu

Yanıtla05
iskendermobilWeb@haberler.com:

Kullanan arkadaslar kullandiktan sonra bi daha sinüzit agrisi filan olmuyor mu, kesin çözüm mu yani

Yanıtla13
atom karınca:

ellerde ve ayaklarda çıkan halk dilinde tavuk büzüğü denen sivilce türü bir rahatsızlığa limon gibi keserek üzerine üç gece yatarken bağlarsan, bizzat iyi geldiğine şahit oldum

Yanıtla02
klm:

şu şekilde kullanıldımı faydası oluyor:kulak çubuğunu acı kavunun suyuna batırıp burun deliklerine hafifçe dokunun çok faydası oluyor. bu şekilde burna damlamıyor yani fazla kaçmıyor kararında oluyor.

Yanıtla01
AYGÜL KOÇAK:

BEN NERDEYSE ÖLÜYORDUM BURNUMA BİRER DAMLA DAMLATTILAR ÇOOK KÖTÜ BİR HAFTA GEÇİRDİM

Yanıtla01
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title