Haberler

Çankaya'da Her Okula Teleskop

Abone Ol

Çankaya Belediyesi 2009 Galileo Yılı Dolayısıyla 'Her Okula Bir Galileoskop' Projesini Yaşama Geçirdi.

Çankaya Belediyesi 2009 Galileo yılı dolayısıyla ‘Her Okula Bir Galileoskop’ projesini yaşama geçirdi.

ÇANKAYA Belediyesi 2009 Galileo yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği ‘Her Okula Bir Galileoskop’ projesini yaşama geçirdi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Galileskop Projesi kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde işbirliği protokolü imzalayarak, okul müdürlerine teleskoplarını teslim ettiler.

Dünyadaki yerini anlattı

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Ethem Derman’da bir sunum yaparak, güneş sisteminde dünyanın yerini ve gezegenlerin göreli büyüklüklerinden bahsetti. Derman okullara armağan edilen teleskoplarla Satürn’ün halkalarının görülebileceğini bildirdi.

Eğitimde bir ışık parçası

GALİLEOSKOP Projesi etkinliğinde bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Toplumumuz öğretmenlere hak ettikleri değeri, geleceğe güvenle bakmalarını maalesef sağlayamıyor. Galileo etkinliğimiz eğitimdeki olumsuz gidişatta çocukların evrende nasıl bir yerde olduklarını görmeleri için bir adım olmuştur” şeklinde konuştu. Tanık konuşmasında, çocuklara öğretilen zaafların, kasıtlı sığlaştırmaların olduğuna dikkat çekerek, bu çalışmanın eğitim sisteminde bir ışık parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title