Haberler

Çankırı'da Üniversite ve Lise Öğrencileri Özgecan İçin Yürüdü

Abone Ol

Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Karatekin Parkı'nda toplanan gençler, basın açıklamasında, Tarsus'ta Özgecan'ın başına gelenleri lanetleyip, protesto ederken, attıkları sloganlarla vahşeti kınadılar, yetkililerden gerekli önlemi almalarını istediler. Basın açıklaması yapan Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Başkanı Şeyma Çetin, "Özgecan kardeşimizin başına gelen olay dünyanın her yerinde bulunan annelerimiz, kardeşlerimiz hatta küçük çocuklarımızın başına gelen ve gelebilecek bir olaydır. Bu tarz olayların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bu tarz girişimde bulunanların ağır bir cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Eğer bu cezalar caydırıcı olsaydı bugün Özgecan kardeşimiz aramızda olurdu" dedi.

Afife Arslaner adlı öğrenci de "Erkek şiddetinin hız kesmediği Türkiye'de yürürlükteki yasalara rağmen hemen hemen hergün bir kadın cinayeti ile karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ve atılan sloganların ardından öğrenciler ellerindeki dövizlerle 'Yasta değil isyandayız' sloganı atıp yürüyerek Özgecan'ın öldürülmesini protesto etti. Kız öğrencilerin eylemlerine erkekler de destek verdi. - Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karatekin Üniversitesi Erdem Öztürk Çankırı Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title