Haberler

Tarımın Dijitalleşmesi "2,3 Trilyon Dolar" Fırsat Yaratacak!

Güncelleme:
Abone Ol

Sürdürülebilir Gıda Konferansı; sağlıklı, güvenilir ve ulaşılabilir gıda hedefi doğrultusunda; iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplumun ulusal ve uluslararası uzmanlarını bu yıl 3. kez bir araya getirdi.

"BM Sürdürülebilir Gelişim Hedeflerini 2030 yılına kadar uygulamak, gıda ve tarım alanında
Sürdürülebilir Gıda Platformu tarafından, Dünya Gıda Günü Buluşmaları kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı; sağlıklı, güvenilir ve ulaşılabilir gıda hedefi doğrultusunda; iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplumun ulusal ve uluslararası uzmanlarını bu yıl 3. kez bir araya getirdi.

Konferansta bir konuşma yapan Cargill Gıda Ortadoğu, Türkiye ve Kuzey Afrika Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, sürdürülebilirlik için tarımda dijitalleşmenin önemine değindi: Dünyanın tarım alanında teknoloji ve bilimi ciddi olarak kullandığını söyleyen Tarakçıoğlu; "Bu alandaki verilerin sağlıklı toplanması ve işlenmesiyle torunlarımızın neyle ve nasıl besleniyor olacağını tahmin etmek ve sürdürülebilirliği genişletmek mümkün. Tek tuşla ileride tarımda neler yapılabileceğini düşünmek beni heyecanlandırıyor" dedi. Dünya tarımda dijital dönüşümü konuşurken gündemi kaçırmamak gerektiğini belirterek, "Gıdanın sürdürülebilirliği için de teknoloji yatırımlarının önceliğinin arttırılması, teşviklerin bu alanlara kaydırılması isabetli olacaktır" diye konuştu.

Konferansın, "Gıda Sanayinde Değişimin Parametreleri: CEO Ajandası" oturumunda konuşan Murat Tarakçıoğlu, şu bilgileri verdi: "Cargill olarak sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bunun bir sosyal sorumluluk değil zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Sürdürülebilirlik birçok açıdan önemli. Son dönemde ham madde fiyatlarında yaşanan düşüşler ilk bakışta sanayici açısından iyi bir durum gibi değerlendirilebilse de bir sonraki sene fiyatı düşen ürünün üretimi azalacağından, fiyatların tekrar yukarıya doğru çıkacağı düşünüldüğünde durumun farklı olduğu da anlaşılabilir. Bu açıdan, tarım ve sanayi iş birliğiyle gıda ve tarım ürünü üretilmesi çok önemli bir unsur. Sürdürülebilirlik konusunda özel sektör ile kamunun iş birliği yapması elzem." dedi.

İş güvenliği konusuna da dikkat çeken Tarakçıoğlu "En değerli kaynak İnsan. Bu kapsamda en yüksek öncelikli konularımızdan biri de uzun dönemdir sürdürdüğümüz 'Sıfır Kaza' iş güvenliği politikamız." dedi.

"DİJİTALLEŞME VE ANALİZ EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİMİZ"

2030 hedeflerini giderek artan dünya nüfusunun güvenli ve besleyici gıdaya erişimini artırmak, tedarik zincirlerinde orman açma faaliyetlerini ortadan kaldırmak, iklim çözümleri geliştirmek ve tüm dünyada 10 milyon çiftçiye sürdürülebilir tarım uygulamaları eğitimi ve daha iyi pazar erişimi sağlamak olarak belirlediklerini söyleyen Tarakçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedeflerimiz büyük ve iddialı. Küresel çapta sürdürülebilir bir gıda sisteminin kurulması kolay değil; zaman zaman zor tercihleri ve fedakarlıkları gerektiriyor. Bu durumlarda pes etmemek gerekiyor. O nedenle, gıda sanayinde öncelikle sürdürülebilirlik çözümlerinde şirketlerin kararlı olması gerekiyor. Cargill bu konuda çok güçlü bir kararlılık sergiliyor. Diğer taraftan, sürdürülebilirlik çoğu zaman bugünden yarına gerçekleşecek bir adım değil. Sabırlı olmayı gerektiren, uzun soluklu bir süreç. Dijitalleşme ve analiz en önemli gündem maddelerimizden biri. Bu önem ilerleyen dönemde katlanarak artacak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Gıda Günü Kuzey Afrika Türkiye Cargill Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title