Haberler

Çekmeköyde Yeni Bir Peşkeşmi?

Güncelleme:
Abone Ol

Çekmeköy Ömerli'de Yapılan Usulsuz Taşocakları İle İlgili Olarak Çekmeköy MHP Olarak Bir Basın Açıklaması Yapılmıştır.

Çekmeköy Ömerli'de yapılan usulsuz taşocakları ile ilgili olarak Çekmeköy MHP olarak bir basın açıklaması yapılmıştır.Yapılan açıklamada;

Mevcut haliyle dahi işletilen taşocaklarının yasalarda yer alan çalışma şartlarına hangi çerçevede uyduğu ve denetim erkinin bu noktada sorumluluklarını ne şekilde yerine getirdiği şüphelidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na bağlı;Çevre Koruma ve Kontrol Daire BaşkanlığıÇevre Koruma Şube MüdürlüğünüKendilerince hazırlanmış taşocaklarının faaliyetleri esnasında uyulması gereken kriterler hususunda denetim görevlerini ifa etmeye davet ediyoruz. Aşağıda yazılanlar, bizim değil sorumlu AKP Büyükşehir Belediyesi'nin tanımladığı kriterlerdir. Ama halka eziyet pahasına denetim yapmadıkları, göz yumdukları ve görmezden geldikleri bir gerçektir.

1- Hangi taşocağında tüm yollar asfalt?2- Hangi kırma ve eleme tesislerinin etrafı asfalt ya da beton?3- Kimin konkasörlerinin üstü kapalı?4- Neden vibrasyon ölçüm cihazı sonuçları halkla paylaşılmıyor?5- Kim kademeli sistem patlayıcılarını profesyonellere yaptırıyor ve kayıtlarını tutuyor?6- Kimler konkasör bant ve aletlerde sulama yapıyor?

Halka hizmet hakka hizmettir diyen AKP, Ömerli de taşocakları konusunda 3–5 şirket sahibinden başka kime hizmet ediyor.

Şimdi bir de hükümet ve belediyeleri, kendi yayınladıkları tüzüklere göre denetim ve kontrol yapmadıkları gibi; aleni olarak proje tanıtım raporlarında ölçü ve değerleri değiştirilmiş, bilime, akla, ahlaka ve insanlığa sığmayan hamasi değerlendirmelerle, iskânlı, yasal, özel mülkiyetleri de içine alan bölgelere dahi yeni taşocakları için arama ruhsatı vermekten imtina etmiyorlar.

Bugün Demtaş Madencilik ve Taşımacılık A.Ş.'ye2005 yılında Halit Çakır adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca verilen ve sonrasında da Demtaş'a devredilen işletme ruhsatının ve İstanbul Valiliği'nce verilen ''ÇED gerekli değildir'' kararının temel dayanağı olan proje raporunda,1/5000 ölçekli haritada 750 metre olarak tanımlanmış kuş uçuşu mesafenin gerçekte 48,90 metre olduğu Ümraniye 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce tespit edilmiş olması ve bu konudaki tüm ruhsat ve ''ÇED gerekli değildir'' kararının 2010 yılında danıştayca iptal edilmiş olması, acaba hükümetin ilgili bakanlarını rahatsız etmiyor mu?

Nasıl olur da halka rağmen, sahte, eksik, yalan dolu proje tanıtım raporları ile ruhsat verirler.

Ama korkmuyoruz. Biz Ömerli'nin imanlı, milletini seven ve zulme hiçbir zaman direnmekten vazgeçmeyen cesur halkına güveniyoruz.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi yine bir önceki girişimi Ömerli'nin yürekli ve cesur halkının mücadelesi ile ruhsatları iptal edilen aynı ticari kuruluşa aynı bölgede yine hile yapılarak nasıl arama ruhsatı verilir?

Kendilerinin yönettiği İstanbul Ticaret Odası'nın hazırladığı 2004 tarihli Kum, Kil ve Taşocakları Sektör Raporunda dahi (hazırlayan Seray Alp) ''yerleşim yerleri ve taşocakları arasında en az 3 km genişliğinde koruma bantı olmalı'' denirken, bu nasıl bir yaklaşımdır?

Bu metot Ak Parti'nin halka reva gördüğüdür. Bu metot yetersiz kadroların, ehil olmayan insanları makam sahibi yapmanın sonucudur.

İnşallah bu seçimde halkımız bunun sorumlularından sandıkta hesap soracaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title