Haberler

Celal Bayar Mezarı Başında Anıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ölümünün 27. yıldönümünde doğum yeri olan Gemlik'e bağlı Umurbey Mahallesindeki anıt mezarı başında devlet töreni ile anıldı.

Bayar'ın 27 Ölüm yıldönümü anma programına; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Başbakanlık adına Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Vekil Yardımcısı Aydın Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı, Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan'ın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri, çok sayıda davetli ve vatandaşta iştirak etti.

Bir dakikalık Saygı Duruşunun ardından Bayar anıtına çelenkler sunuldu. Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunları Akile Gürsoy ve Bilge Gürsoy'da taziyeleri kabul etti. Bayar'ı anma törenleri Celal Bayar Vakfı Salonunda gösterime sunulan Bayar Belgeseli gösterimi yapıldı.

Anma programının devamında Merhum Celal Bayar'ın doğduğu ev ziyaret edilirken, öğlen namazına müteakip Umurbey Çarşı camiinde de mevlit okutuldu.

Anma programı sonrasında konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas ''Atatürk'ün ilk başbakanını biz darbe ile indirdik. Böyle büyük bir devlet adamının değerini ne yazık ki bilemiyoruz. Bayar'ın müzesini ziyaret ederken Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu güne yaşanan çoğu şeye rastlasamda, Kayseri ve Yassı ada dönemini ne yazık ki göremedim. Bu konuda çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celal Bayar Türkiye Umurbey Gemlik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title