Haberler

Cemevi ile İlgili İmar Kirliliği Davası

Abone Ol

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Canbolat'ın, belediyece "yeşil alan" olarak ayrılan alana, cemevi yaptırarak "imar kirliğine neden olduğu" iddiasıyla yargılandığı davada, Yenimahalle Belediyesi şikayetinden vazgeçti

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Cevayir Canbolat'ın, Yenimahalle Belediyesince "yeşil alan" olarak ayrılan alana, cemevi yaptırarak "imar kirliğine neden olduğu" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Cevayir Canbolat ile avukatı Kazım Genç katıldı. Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile sivil toplum örgütü üyeleri de izledi.

Tanıklar Emriye Kamancı ve İlyas Keskin'in hazır bulunmadığı duruşmada, Yenimahalle Belediyesinin şikayetindan vazgeçtiği tutanağa geçirildi.

Duruşma, gelmeyen tanıkların zorla getirilmelerine karar verilerek, ertelendi.

Davanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Cevayir Canbolat, "Bu, bir kişinin mücadelesi değil, toplumsal mücadeledir. Tarih, savaşanların kaybettiğini yazmamıştır" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title