Haberler

Cenaze Toprağa Verildi

Abone Ol

Tokçu'nun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, yakınları mezarı başında fenalık geçirdi.

Tokçu'nun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, yakınları mezarı başında fenalık geçirdi. Yakınlarını, cenaze törenine katılanlar tesilli etti. BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz da burada Kürçe bir konuşma yaptı. Durmaz, faillerin ortaya çıkarılmasını istediklerini belirterek, "Tahrip edilen mezarlar için yürüdüler ve 3 arkadaşımız bu tahrip edilen mezarlar için canlarını verdiler. Bizde Kürt halkı olarak, bu mezarlıkların üzerinde söz veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar bunlara sahip çıkacağız ve failler ortaya çıkıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz"dedi.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra da kalabalık ilçe merkezinde bulunan Musa Anter Parkına kadar yürdü. Kalabalık burada da kurulan taziye çadırında Tokçu'nun ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Kalabalık daha sonra da yoğun kar yağışı altında dağıldı. Bu arada, ilçe merkezinde toplanan 10-15 kişilik bir grup gösterici, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Göstericiler, caddede güvenlik önlemi alan polislerin bulunduğu bölgeye havaifişek attı. Ancak yoğun kar yağşı nedeniyle gerginlik kısa sürdü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: YÜKSEKOVA (HAKKARİ) (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nail Durmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title