Haberler

Cenaze Törenine Otopsi Ertelemesi

Güncelleme:
Abone Ol

Şırnak'ta vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla vurulup şehit olduğu belirtilen er İsmail Akça'ya otopsi yapıldı.

Otopsi YAPILDI

Şırnak'ta vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla vurulup şehit olduğu belirtilen 25 yaşındaki er İsmail Akça'ya İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Baba Asım Akça'nın, olayın incelenmesi yönündeki başvurusu üzerine Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, Er İsmail Akça için yeniden otopsi yapılmasına karar verdi. Bugün (pazar) öğle saatlerinde İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirilen şehit er Akça'ya, İzmir ve Kuşadası savcılıkları arasındaki telefon görüşmeleri sonrasında otopsi yapıldı.

ATEŞLİ SİLAH YARALANMASI

Yaklaşık iki saat süren otopsinin ardından Şehit Er İsmail Akça'nın cenazesi, Kuşadası'nden gelen asker ve polise teslim edildi. Şehit askerin yapılan ilk incelemede, ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Ancak Akça'nın, intihar mı ettiği, silahla oynarken kendisini kazayla mı vurduğu, yoksa başka biri tarafından açılan ateşle sonucu mu öldüğünün belirlenmesine çalışılacağı, vücudundan parça da alındığı bildirildi. Şehit askerin Şırnak'da bulunan askeri kıyafetlerinin ve silahtaki kraminal incelemenin yanı sıra, vücudundan alınan parçalara yapılacak olan tetkiklerle nasıl vurulduğuna cevap aranacağı açıklandı. Bu arada, ikinci otopsi kararı nedeniyle şehit er İsmail Akça'nın ertelenen cenaze töreninin ise yarın (pazartesi) yapılabileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akça Kuşadası Şırnak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title