Haberler

Çeşme'de Barış Nağmeleri Yankılandı

Güncelleme:
Abone Ol

Türk, Alman ve Fransız müzisyenler barış için Çeşme'de muhteşem bir konser verdi.

Birçok ülkede naklen yayınlanan konser ile hem dostluk mesajı verildi hem de Çeşme tanıtımı yapıldı.

Almanya ve Fransa arasındaki on yıllar süren kanlı savaşı sonlandıran Elysee Antlaşması'nın 50'nci yılı Çeşme'de kutlandı. Ankara Alman Kültür Merkezi ve Ankara Fransız Kültür Merkezi ile Çeşme Belediyesi'nin Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlediğini geceye, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Almanya İzmir Başkonsolos Vekili Elke Grabarec, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ankara Alman Kültür Merkezi Genel Müdürü Dr. Thomas Lier, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emmanuelle Houles'in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turist ile Çeşmeli katıldı.

Dostlukları pekiştirecek

Konserden önce konuşma yapan Elke Grabec, Dr. Thomas Lier ve Emmanuelle Houlles gecenin hem iki ülke hem de Avrupa'da sağlanan barış ortamındaki önemini vurguladı, bu kutlamayı başka bir ülkede, Çeşme gibi birçok milletten insanın bir arada yaşadığı bir kentte yapmaktan duydukları mutluluğu belirtti, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Füzün'e de katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu barış konserinin üç ülkenin dostluğunu daha da pekiştireceğini kaydeden Başkan Tütüncüoğlu ise "Öncelikle sahnede bulunan 91 gencimiz olmak üzere bu dostluğa ve geceye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Çeşme'de barış amacıyla düzenlenen bu konsere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Avrupa'da naklen yayınlandı

İki hafta kadar önce bir araya gelerek, sadece bu süre boyunca birlikte çalışan orkestra oluşturan ülkelerinin en yetenekli genç müzisyenleri arasından seçilmiş 91 genç sanatçı, Şef Naci Özgüç yönetiminde dinleyicilere muhteşem bir klasik müzik ziyafeti sundu. Almanya ve Fransa'da da naklen yayınlanan gecede, Alman Beethoven, Fransız Claude Debussy ve Türk besteci Ulvi Cemal Erkin'in eserlerinin de aralarında bulunduğu birçok parçanın yanı sıra 10'ncu Yıl Marşı da seslendirildi. Sadece iki haftalık birlikte çalışmalarına rağmen eşsiz bir uyumla izleyicileri kendinden geçiren konser sonunda izleyiciler, 3 milletten oluşan orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi Almanya Fransa İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title