Haberler

Görüntüler Çeşme'deki yangından! Ölmeden önce çektiği son videoda kaçmaya çalıştıklarını anlatmış

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir Çeşme'de orman yangınında hayatını kaybeden ve akraba olan 3 kişinin dumandan etkilenmemek için yangının aksi yönüne kaçmaya çalıştıkları, Mine Elmas'ın kanser hastası Mesut Coşkunöz ile oğlu Hilmi Coşkunöz'e yardım etmek isterken alevlerin arasında kaldığı öğrenildi. Elmas'ın kaydettiği son görüntüde, "Helikopterler var ama başlangıç yerini söndürmeye çalışıyorlar. O kadar kişi aramasına rağmen itfaiye aracı gelmedi. Dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz" dediği anlar yer aldı.

İzmir'in Çeşme ilçesindeki orman yangınında hayatını kaybeden 3 kişiden Mine Elmas'ın (35) çektiği son görüntü ortaya çıktı.

Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanda dün saat 11.30'da yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi. Havadan ve karadan müdahaleyle saat 14.30'da kontrol altına alınan yangında alevlerin arasında kalan yörede yaşayan sıhhi tesisat ustası Mesut Coşkunöz (68), oğlu grafik tasarımcı Hilmi Coşkunöz (40) ve ev kadını Mine Elmas (35) hayatını kaybetti.

"VATANDAŞLAR NE TARAFA GİDECEĞİNİ BİLEMEMİŞ"

İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede incelemelerde bulunup, görevlilerden bilgi aldı. Ardından açıklamada bulunan Vali Elban, yangının bölgedeki 4 vatandaşın bahçesinde çalışma yapılırken çıktığını dile getirerek, "Ekiplerimiz alana hızlıca müdahale etti. Yangın, saat 14.30 itibarıyla kontrol altına alınıp, söndürüldü. Bu sırada yangının tehdit edebileceği yerleşim yeri olarak iki yerleşke vardı. Biri sol tarafımızdaki iki büyük yazlık site. Arkadaşlarımız, yangını yazlık sitelere ulaşmaması için hızlıca tedbir aldı ve tahliye ettik. Diğer taraftan da hemen yanımızda olan bölgede 4 ev var. Arkadaşlarımız, buraya da hızlıca müdahale ediyorlar. Vatandaşlar ne tarafa gideceğini bilememiş. Yangın tamamen sonlandıktan sonra 3 arkadaşımızın hayatını kaybettiğini belirledik. Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı" dedi.

Vali Süleyman Elban, alevlerin tehdit ettiği bölge sakinlerinden 1'i çocuk 5 kişinin de ekipler tarafından kurtarıldığını söyledi.

Görüntüler Çeşme'deki yangından! Ölmeden önce çektiği son videoda kaçmaya çalıştıklarını anlatmış

YANGINLA İLGİLİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise 4 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınıyla ilgili Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında yangının çıkmasına neden olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntüler Çeşme'deki yangından! Ölmeden önce çektiği son videoda kaçmaya çalıştıklarını anlatmış

CENAZELER MORGA KALDIRILDI

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, yapılan inceleme sonrası otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangından sağ kurtulanlar arasında Hilmi Coşkunöz'ün eşi, çocuğu ve Mine Elmas'ın 2 çocuğunun bulunduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edileceği belirtildi. Adli tıp kurumu önünde otopsi işlemlerinin bitmesini bekleyen Hilmi Coşkunöz'ün eşi Simay Coşkunöz'ün ise bacaklarında çizikler ve yanıklar olduğu görüldü.

Görüntüler Çeşme'deki yangından! Ölmeden önce çektiği son videoda kaçmaya çalıştıklarını anlatmış

"DAĞA DOĞRU KAÇMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yangında hayatını kaybeden ve akraba olan 3 kişinin, dumandan etkilenmemek için yangının aksi yönüne kaçmaya çalıştıkları, Mine Elmas'ın kanser hastası Mesut Coşkunöz ile oğlu Hilmi Coşkunöz'e yardım etmek isterken alevlerin arasında kaldığı öğrenildi. Elmas'ın cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı son görüntü de ortaya çıktı. Görüntüde, Mine Elmas'ın yangının evlerine yaklaştığını, çocukları ve komşularıyla kaçmaya çalıştıklarını anlatarak, "Evlerimizin olduğu yer yanıyor. Şu anda dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz. 4 yetişkin 3 çocuk var" dediği anlar yer aldı.

Görüntüler Çeşme'deki yangından! Ölmeden önce çektiği son videoda kaçmaya çalıştıklarını anlatmış

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Mesut Coşkun Helikopter İtfaiye Güncel Çocuk İzmir Çeşme Yaşam Olay Olay İzmir Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

GÖKHAN UZUNALİ :

Allah ölümün de hayırlısını versin arkadaşlar. Yanarak ölmek...Hay Allah'ım ne acı yaaaa. Allah rahmet eylesin. Çok üzücü.

Yanıtla0146
senar:

Allah rahmet eylesin. Videoyu çeken hanım ablamız söylemiş ama burada yetkili zaafiyeti de var. Önce insan hayatı olmalıydı. Haber verdikleri halde 1 helikopter müdahale edebilirmiş vatandaşlara. Belkide can kaybı olmazdı.

06
SUNSET null:

çok çok büyük acı. yeşilin yanmasına sebep olmak insanı da canından ediyor.

Yanıtla059
yaşar :

O KADAR YANGIN MÜDAHALE ARAÇ LİSTESİ YAZMANIZIN NEDENİ NEDİR Kİ ÖLÜM NEDENLERİ KAMUSAL SORUMLULUK DEĞİLDİR Mİ DEMEK İSTEMENİZ AMA HÜKÜMETİNİZ YETERİ KADAR YIPRANDI NE YAPSANIZ BOŞ

Yanıtla3316
Ömer Can:

unutma izmiri ve ilçelerini chp yönetiyor

2833
Murat Celik:

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz şey gelmişsin şey gidiyorsun

47
Marko Apostolidis:

bence kimse kimsenin akıbetine o kişi düşmanda olsa, sevinmemeli... çünkü yunus suresi 23cü ayete bizde çıkan (sözlü veya fiziksel) şiddet bize iade edilecek... başka ayetlerdede durum aynı....size kötü konuşana hayır dua edin diyen bir peygamberde var...

Yanıtla421
Erdal_19:

yandın mı

Yanıtla150
öncevatan:

Yangın artık ülkenin gerçeği, her gün bir yerde yangın çıkıyorsa bunun önlemini uçak ve helikopter gibi araçların sayısını artırarak alacaksın. Evet gözümle şahidim vatandaş dahil herkes çaba içindeydi ama taşıma su ile değirmen dönmez. Ülkende bu kadar yangın oluyorsa araç ve personel sayını artıracaksın bunu tartışmaya gerek var mı? Doğru bir tane arkadaş!!

Yanıtla013
Onemli Degil:

Allah Rahmet Eylesin..Egitimli Gorevli Yok, Ilgili Bakanligin Yaptirimlari Yok , Onceden Onayli SENARYO Planlari Yok, Acil Mudahale Senaryo Tatbikatlari Yok, Olusturulmasi Gereken STANDARTLAR Yok, Torpilli veya Siyasi Partizanlarin Onderliginde Herkez YETKILI Ama..Hesap Soracak ADAM da Yok..Farm Of TC

Yanıtla110
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title