'Çetin Doğan' Yerine BDP'li İsim!
Hakkari İl Genel Meclisi, Çetin Doğan Köprüsü'nün adını değiştirip köprüye canlı kalkan Yıldırım Ayhan'ın adını verdi.
Hakkâri İl Genel Meclisi'nde AKP ve BDP'li üyeler oy birliğiyle Çetin Doğan Köprüsü'nün adını değiştirip canlı kalkan Yıldırım Ayhan'ın adını verdi. PKK ve Kandil'den haberleriyle tanınan ANF (Firatnews. com) Hakkâri'deki Çetin Doğan köprüsünün adının nasıl değiştirildiğini aşama aşama anlattı.
ANF'deki "'Çetin Doğan' köprüsünün ismi değiştirildi" başlıklı haberde Hakkâri İl Genel Meclisi'nin "canlı kalkan" eyleminde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan'ın isminin Narlı Köyü'nde Çetin Doğan adlı köprüye verildiğini anımsatırken şöyle dedi:
-DEĞİŞTİ AMA NASIL?-
"ANF'nin gündeme getirdiği Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın isminin Çukurca ilçesine bağlı Biyadır (Narlı) köyündeki bir köprüye verilmesi üzerine Hakkâri İl Genel Meclis'i harekete geçti. İl Genel Meclis'nin yapılan toplantısında BDP'li İl Genel Meclisi üyeleri adına Ferheng Yazgan önerge vererek, Çukurca'daki Çetin Doğan Köprüsü'nün adının geçen hafta aynı köprü altında öldürülen Yıldırım Ayhan Köprüsü olarak değşitirilmesini istedi. İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz da önergeyi okuyup oya sundu. 14'ü BDP'li, 1'i de AKP'li 15 üyenin oybirliğiyle önerge kabul edildi. "
Habere göre İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz, söz konusu köprünün 2000 yılında İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını belirterek, "O zaman köprüye dönemin Van Jandarma Asayiş Kolodru Komutanı Korgeneral Çetin Doğan'ın ismi verildi" dedi.
Köprü daha sonra "yakıldığı için" 2006 yılında yine İl Özel İdaresi tarafından 1. 9 milyon TL'ye yeniden yaptırıldığını ve aynı tabelanın asıldığını belirten Yılmaz ad değişikliğinin gerekçesini şöyle açıkladı:
"Bilindiği gibi sözü geçen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Balyoz darbe planının altında imzası bulunan ve şu anda tutuklu olarak Balyoz davasının bir numaralı sanığı sıfatıyla yargılanmaktadır. Bizler böyle bir şahsın isminin sınırlarımız içinde bulunan bir köprüde görülmesi halkımızın tepkisiyle karşılaşacağı ve benimsemeyeceğini, asla kabul görmeyecek bir karar olduğunu görüyoruz. Kaldı ki bu kararın kimin tarafından alındığı bilinmemektedir. İkinci gerekçemiz olarak emsal teşkil eden Van ili Özalp İlçesi Sınır Jandarma Taburu'na verilen Mustafa Muğlalı'nın adının 33 köylünün kurşuna dizilmesi olayında yargılanan hüküm giyen bu şahsın isminin halk tarafından tepkiyle karşılaşması nedeniyle 2011 yılı Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e bu tabelanın kışladan indirilmesi talimatı verilmiştir. Bu nedenle bizler Çetin Doğan isminin Hakkari'de köprüye verilmesini Hakkari halkına hakaret taşıdığı kanaatini taşıyor, bu köprünün isminin İl Genel Meclis üyesi Yıldırım Ayhan olarak değiştirilmesini uygun buluyoruz. "
-AKP SESSİZ KALMAKLA ELEŞTİRİLDİ-
ANF'de Ağustos sonlarından itibaren yazılan yazılarda "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 30 Ağustos kutlamalarına ev sahipliği yapması başta AKP ve yandaşları tarafından "Sivil dönem' veya "normalleşme' olarak yorumlanırken AKP hükümeti döneminde, Balyoz darbe planının 1 numaralı sanığı ve hazırlayıcısı gerekçesile Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak, Silivri Cezaevi'ne gönderilen emekli 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın adı Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Bıyadır (Narlı) köyündeki bir köprüye verildi. Karara tepki gösteren Çukurcalılar ise AKP'nin Kürtlere karşı tavrının değişmediğini vurguladı" denilerek AKP'nin bu durum karşısındaki "sessizliği" eleştirilmişti. - Ankara