Haberler

Cezaevi Önünde Çadır Kurup İnsan Hakları Nöbeti Tutmaya Başladı

Abone Ol

Dep eski milletvekillerinden Mahmut Alınak, daha çok terör ve çete suçlularının kalmakta olduğu Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde, cezaevlerindeki çıplak arama ve mahkumların kötü koşullarına dikkat çekmek için çadır kurarak 3 gün...

Dep eski milletvekillerinden Mahmut Alınak, daha çok terör ve çete suçlularının kalmakta olduğu Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde, cezaevlerindeki çıplak arama ve mahkumların kötü koşullarına dikkat çekmek için çadır kurarak 3 gün sürecek olan insan hakları nöbeti tutmaya başladı. İzmit-Kandıra Yolu'nun 20. kilometresinde bulunan Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önüne saat 11.00'da gelip çadır kuran, geçtiğimiz yıl KCK operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sodnra 8 ay aynı cezaevinde tutuklu kalan, avukat ve yazar Mahmut Alınak'a, burada 'Hasta Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi' de destek verdi. Cezaevlerindeki mahkumların kötü şartlar altında ve insanlık dışı bir sistem içersinde tutulduğu için insanlık nöbetine başladığını belirten Alınak şöyle devam etti İçeride olanlar, F Tipi'nde ve diğer hapishanelerde yaşayan tutuklular, küçük hücrelerde tutulmaktalar. Zindan diyebileceğimiz hücrelerde tutulmaktalar. Hücrelerin önünde devasa kuyular yükselmekte. Kuyular ki 8-9 metre yüksekliğinde, kenarında dikenli teller mevcut. Orada sadece gökyüzünü görürsünüz. Orada kendinizi uzaydaymış gibi hissedersiz. Bu kirli sistem, insanlara hasta eden, kişiliklerini yok eden ruhsal ve bedensel olarak yok eden, bir uygulamadır. Oysa ki bu kuyu sistemini sonlandırarak, blokların ortak bahçede gün boyu kalmaları sağlanabilir. Sosyal ilişkilerini sürdürürler, akşam olunca da hatakhanlere çekilir. İnsani olan budur. Bu çıplak aramaya dikkat çekmek istedim. İkinci kuyu sisteminin sonlandırarak bahçe sistemine geçilmesi için buradayım. Burada çadır kuracağım, 3 gün bu olaylara dikkat çekmek için burada insan hakları nöbeti tutacağım. Alınak çadırda okumak için yanında bazı kitaplar getirdiğini ve jandarmanın çadırını sökmek gibi bir durum karşısında da yanında Getirdiği uyku tulumuyla geceyi cezaevi önünde geçireceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Alınak Kandıra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title