Haberler

Çhd Avukatlarının Tutukluluğuna İtiraz Edildi

Abone Ol

Haber-kamera.Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın...

Haber-kamera: Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasına itiraz edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi bir grup avukat, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasını protesto etti.

SERBEST KALAN AVUKAT EFKAN BOLAÇ AÇIKLAMA YAPTI

'Tutsak avukatlar serbest bırakılsın" pankartı açan grup adına, soruşturma kapsamında sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan avukat Efkan Bolaç bir açıklama yaptı. Açıklamasında, operasyon kapsamında 9 meslektaşının gözaltına alınmasının ardından sahte belgelerle ve hiçbir delil olmaksızın tutuklandığını hatırlatan Bolaç, meslektaşları Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay, Güçlü Sevimli ve Günay Dağ'ın 23 Ocak'ta Metris Cezaevi'nden Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne sevk edilirken, cezaevi girişinde aramalara maruz kaldıkları, darp edildikleri ve disiplin cezası aldıklarını öne sürdü.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDİLDİ

'ÇHD İstanbul Şubesi üyesi avukatlar, yapılan açıklamanın ardından Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli 2 No'lu sorgu hakimliğine "dosyadaki kısıtlamanın kaldırılması" ve 1 No'lu sorgu hakimliğine de "tutuklulukların kaldırılması" taleplerine ilişkin birer dilekçe sundular. Tutuklama talep eden TMK 10. madde ile görevli İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na da, soruşturma aşamasındaki tüm belgelerin birer örneğinin kendilerine verilmesi taleplerine ilişkin ayrı bir dilekçe sunan avukatların, tutukluluğa itiraz dilekçelerinde 78 avukatın imzasının olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağdaş Hukukçular Derneği Taylan Tanay Efkan Bolaç İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title