Haberler

CHP'de Son Toplantılar Öncesi Bekleyiş Sürüyor

Abone Ol

Milletvekili Adaylarını Bugün Belirleyecek Olan CHP'de Adeta Sıkı Yönetim Uygulanıyor. Parti Genel Merkezi'ne Görevliler Dışında Kimse Alınmazken, Gözler Myk ve Pm Toplantılarına Çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili aday listelerine son şeklinin verilmesine saatler kala, Genel Merkez'de adeta "sıkıyönetim" uygulaması başlatıldı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları öncesinde CHP Genel Merkezi'ne görevliler dışında kimsenin alınmaması kararlaştırıldı.

CHP yönetimi, 22 Temmuz genel seçimlerinde milletvekili adayı olarak gösterilecek isimlere son şeklini bu gece verecek. Kimlerin aday gösterileceği yavaş yavaş netleşirken, son kararı Parti Meclisi söyleyecek.

Akşam saatlerinde başlaması öngörülen MYK toplantısı öncesinde CHP Genel Merkezi'nde bazı önlemler alındı. Partiye, görevliler dışında kimsenin alınmamasına karar verildi.

Anavatan Partisi'nden, istifa eden Edip Safder Gaydalı ile Lütfullah Kayalar'a da CHP listelerinden adaylık teklif edildi. Bu iki ismin, CHP'de büyük bir sıkıntı yaratmayacağı ifade edilirken, aday gösterilmeleri durumunda bölgelerinde CHP'ye önemli oy getirebilecekleri konuşuluyor.

BAĞIMSIZ ADAYLAR TEDİRGİNLİK YARATTI

Öte yandan DTP'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden çıkardığı bağımsız adaylar, CHP'nin adaylarını da rahatsız etti. Parti üst yönetiminde bulunan bazı isimlerin bağımsız adaylar karşısında tedirgin oldukları ifade edilirken, MYK ve PM'de bu konunun da gündeme gelebileceği ifade edildi.

Van'da Burkan aşiretinden Saim Kartal'ın bağımsız aday olması, yine aynı aşiretten CHP'den birinci sıra adayı olan Mehmet Kartal'ı sıkıntıya soktu. CHP yönetiminin Saim Kartal'ın bağımsız adaylığını açıklamasıyla aşiret oylarının bölünebileceği ihtimaline karşı, Mehmet Kartal'ın yerine Ankara'dan adaylık için başvurmuş başka bir ismi gösterebileceği konuşuluyor. CHP'nin, Van'ın yanı sıra, Diyarbakır, Tunceli, Bitlis, Kars, Şırnak ve Hakkari'den de alternatif isimlere yoğunlaşabileceği konuşuluyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title