Haberler

Chp'den Hekimler İçin Önerge

Abone Ol

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, hekimlerin çalışma koşullarının ve yaşadıkları mesleki kaynaklı sorunlarının, tedavi aşamasında yaşanan ölüm, hastalık ve sakatlık gibi olaylara ne derece etkide bulunduğunun araştırılması ve bunların çözüm...

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, hekimlerin çalışma koşullarının ve yaşadıkları mesleki kaynaklı sorunlarının, tedavi aşamasında yaşanan ölüm, hastalık ve sakatlık gibi olaylara ne derece etkide bulunduğunun araştırılması ve bunların çözüm yollarının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Özgündüz ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, ülkede sağlık sorunlarının kapsamlı ve karmaşık bir hal aldığı iddia edilerek, "Özellikle Sağlıkta Dönüşüm Projesi ismiyle yürütülen bir dizi çalışmadan sonra yaşanan sorunlar sağlık sisteminin farklı boyut kazanmasına neden olmuştur. Piyasalaşan, parası olanın sağlık hizmeti alabildiği ve sağlıkta tüm yükün gittikçe hekimlerimizin sırtına bindirildiği bir sistem halini alan Türk sağlık sistemi her geçen gün uyarı vermektedir" denildi.

Neo-liberal sağlık politikalarının en acımasız uygulamalarının doğrudan hekimleri ve dolaylı olarak da tüm yurttaşları etkilediğine işaret edilen gerekçede, hekimlerin performans sistemi nedeniyle yalnızca çalışan ve para kazanma amacıyla hareket eden kişiler olarak düşünüldüğü, bu durumun tıbbi bilimlerde gelişmenin de önünü kapattığı savunuldu.

"Ülkemizde, çoğu hekimlerin içinde bulunduğu sorunlardan kaynaklanan, tedavi aşamasındaki hatalı ölümlerden bir kısmı, basın yayın organları aracılığıyla kamuoyuna da mal olmuştur" denilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

"Benzer biçimde 27 Şubat 1982 doğumlu Serhan Şeşen, bir dizi hata sonucu 3 Aralık 2008 tarihinde hayata veda etmiştir. Babası Burhan Şeşen öncülüğünde adını ve anısını yaşatmak için 6 Şubat 2009 tarihinde Serhan Şeşen Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği kurulmuştur. Ana faaliyetlerini özetlemek için kullanılan "Yaşama Saygı' ifadesi, önemli bir vurgu halini almıştır. Toplumda sağlıkta yaşanan ihmallerin oluşmasının önlenmesi ve bilinçlenmenin sağlanması için çalışmalar yapan ve bu konuda çalışanları destekleyen dernek, bu anlamda sosyal bilinç oluşmasına da yardımcı olmaktadır. Dernek, Yaşama Saygı Günü olarak isimlendirdikleri ve Serhan Şeşen'in doğum günü olan 27 Şubat günüyle ilgili çalışmalar da yapmaktadır.

Her şeyden öte, insan sağlığını doğrudan etkileyen bir durum söz konusu olduğu için bahsi geçen sorunların yasama organı tarafından ele alınması mecburi görünmektedir. Çünkü bu sorunların çözülmemesi, yaşanan sorunlardan gelecek kuşakların da olumsuz etkilenmesi demektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Burhan Şeşen Ali Özgündüz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title