Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

Abone Ol

"Trakya Bölgesi'nin sorunları Türkiye'nin diğer bölgelerinde dinlediğimiz ve tespit ettiğimiz sorunlardan çok farklı değil"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Trakya Bölgesi'nin sorunları Türkiye'nin diğer bölgelerinde dinlediğimiz ve tespit ettiğimiz sorunlardan çok farklı değil" dedi.

Akkaya, beraberindeki heyetle, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat'ı ziyaret etti.

Trakya'da bir takım sivil toplum kuruluşlarını ve sendikaları ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirten Akkaya, yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenecek mitingde bu sorunların dile getirileceğini söyledi.

Trakya Bölgesi'ndeki şeker fabrikasının işlevini yitirmesinin bölgedeki üreticiyi zor durumda bıraktığını savunan Akkaya, "Bu bölgenin tek şeker fabrikasının bu dönem işlevini yitirmesi ve pancar üreticisinin Eskişehir'deki fabrikaya yönlendirilmesi, burada bir daha pancar üretmeyin anlamına geliyor" diye konuştu.

Trakya'da gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında tespit ettikleri problemlerin Türkiye'nin diğer bölgelerindeki sorunlarla benzerlik gösterdiğini aktaran Akkaya, şunları kaydetti:

"Trakya Bölgesi'nin birçok sorununu, problemini bütün örgütlü kesimden dinledik. Bizim burada dile getirdiğimiz ve tespit ettiğimiz, Türkiye'nin diğer bölgelerinde dinlediğimiz ve tespit ettiğimiz sorunlardan çok farklı değil. Her yerde sorunlar var çünkü sorunlarımız ortak. Demokrasi ve özgürlüklerin olmadığından herkes yakınıyor, hukuk sorunu olduğunu herkes söylüyor, üretim yapamadığımızı herkes söylüyor. "

Akkaya, Türkiye'nin her yerinde buna benzer sorunlar olduğunu belirterek, "Sizin burada ayçiçeği ile ilgili bir sorununuz varsa, Adana'nın pamuk ile sorunu var, narenciye ile ilgili sorunu var. Karadeniz'in çayla ilgili sorunu var, İç Anadolu'nun tütünle ilgili sorunu var. Yani bunların hepsi bir bütün" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Yakup Akkaya Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title