Haberler

CHP'li Bilgehan: Şehitlerimizin Karşısında Utanıyorum

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Ankara Milletvekili Bilgehan, "Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olmaktan onur duyuyorum ama, TBMM üyesi olarak utanç içindeyim." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, "Burada bugün, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olmaktan onur duyuyorum ama bir TBMM üyesi olarak utanç içindeyim. Şehitlerimiz karşısında bir milletvekili olarak utanıyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, eski bakan ve milletvekili Ali Topuz, CHP'nin Bilecik Belediye Başkanı Adayı Metin Torun CHP Bozüyük seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bilgehan, bu bölgede İnönü savaşlarının yaşandığını özellikle Bozüyük'ün Kurtuluş Savaşı için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bilgehan, Atatürk'ün İnönü'ye, "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz, istila altındaki bedbaht topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en uzak noktalarına kadar zaferinizi kutluyor" telgrafının ulaştığı topraklarda bulunmanın gurur verici olduğunu belirtti. "Bozüyük deyince aklıma Metristepe geliyor" diyen Bilgehan şunları kaydetti:

"Tam bir ay sonra, 1 Nisan'da İkinci İnönü zaferinin 93. yıldönümünü kutlayacağız. Hani, bazılarının, varlığını bile reddettikleri 2. İnönü Savaşı. Burada bugün, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olmaktan onur duyuyorum ama bir TBMM üyesi olarak da utanç içindeyim. Şehitlerimiz karşısında, bir milletvekili olarak utanıyorum, yolsuzluk operasyonunu "yeni istiklal savaşı' diye sunanlardan utanıyorum, halkın gözünün içine bakarak, yalan söyleyenlerden utanıyorum."

Her şeye rağmen, en olumsuz koşullarda Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran halka güvendiğini belirten Bilgehan "Nasıl 93 yıl önce, bu topraklarda milletin makûs talihi yenilmişse, bu milletin bir kez daha kaderini belirleyeceğine ve namuslu ve dürüst vatandaşların görevlerini yerine getireceğine inanmak istiyorum. Bir halkı kandırmak, bu kadar kolay olmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

İsmet İnönü Bozüyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

hayrettin sabırlıvcar.mah@hotmail.com:

evet sayın bilgehan sizlere katılmamak mümkün değil bu topraklar bir ülkenin emperyalist güçlere karşı devlet oluşunun kesinleştiği topraklardır ve daimada öyle kalacaklardır acı olanı siz ne güzel ifade ediyorsunuz işte nasıl bir çanakkale var oluşun simgesi ise Bozüyük vede METRİSTEPE geçildiğinde ANKARA'nın yolunun açıldığı yer olduğunu anlayan dedeniz ismet paşa ve silah arkadaşlarının o dahiyane savaş oyunlar(bir gecede 7defa verip almaları) sayesinde kurulan TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletinin keşinleştiği ve tarihin yeniden yazıldığı yerlerdir buralarda yaşayan bizlere ÇILGIN derler bizlerin kanları bölgemizdeki SAKARYA nehri gibi deli akar

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title