Haberler

CHP'li Cihaner: Birlikten ve Kardeşlikten Yanayız

Güncelleme:
Abone Ol

Muharrem ayı nedeniyle Çiğli Evka2 Cem ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine katılım yoğun oldu.

Etkinliğe katılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, 'Biz CHP olarak birlikten ve kardeşlikten yanayız' derken, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 'Birbirimizi ötekileştirmeden tüm değerlere saygı gösterip ortak noktada buluşup, bir şeyleri birlikte paylaştığımızda dostluğun, barışın ve kardeşliğin bu ülkede yıkılamayacak en güçlü kale olacağına inanıyorum' dedi.

Deyişler Dualar Barış ve Huzur İçin

Alevi İşadamı Umut Barış Ballıkaya öncülüğünde Çiğli Evka-2 Cem ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Belediye Meclis Üyeleri Güngör Kaya ve Ali Karabay'ın yanı sıra Çiğli'de yaşayan Alevi vatandaşlar katıldı. 5 kazanda hazırlanan aşure binlerce kişiye dağıtıldı. Yoğun katılımın yaşandığı etkinlikte deyiş ve dualarla Kerbela'da katledilen Hz Hüseyin nezdinde tüm 'Kerbela Şehitleri' anıldı. Muharrem ayı ve Aşure'nin insanlığa barış ve huzur getirmesi için deyişler okundu, dualar edildi.

Ayrımız Gayrımız Yok Bizim

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Umut Barış Ballıkaya, 'Alevisi, Sünnisi ile ayrım yapmadan Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı tüm dostlarımızla beraberce bir aradayız. Bu birliği birbirimize destek olarak korumalıyız. Burada yaşanılan birlik ve beraberliğin başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada yaşanmasını ve barışın, huzurun ebedi olmasını umut ediyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde tüm dostlarımızla güçlü kardeşlik duygularıyla aşure gününde birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bizi kırmadan aramıza katılan milletvekillerimize ve tüm canlarımıza yürekten teşekkür ediyorum' dedi.

Birliktelikten Mutluluk Duydum

Aşure etkinliğine katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Alevi yurttaşlarla beraber Çiğli'de bu anlamlı günde birlikte olmaktan gurur duyduğunu, Çiğli'deki bu dayanışmanın ve hoşgörünün kendisini de mutlu ettiğini ifade etti. Laik, Atatürkçü ve emekten yana devrimci duruşlarından ötürü Alevi toplumuna her zaman büyük bir sevgisinin olduğunu belirtti.

Hoşgörü Ortamı Egemen Olmalı

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'de konuşmasında;  'Böyle güzel bir etkinlikte Çiğlili kardeşlerimin arasına olmaktan bende büyük mutluluk duyuyorum. Dayanışma ruhu ve birliktelik inancıyla düzenlenen bu aşure etkinliğini çok anlamlı buluyorum. Bu tür etkinliklerin barış, sevgi ve hoşgörü ortamının egemen olmasına katkı sunacağına yürekten inanıyorum. CHP olarak dün olduğu gibi, bu günde yarında hep birlikten ve kardeşlikten yana olacağız. Bu dayanışma ve hoşgörü ortamının yaşanmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum' dedi.

Birbirimizi Ötekileştirmemeliyiz

Muharrem ayı ve aşurenin üzüntülerin olduğu kadar birliğin ve hoşgörünün simgesi olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Birbirimizi ötekileştirmeden tüm değerlere saygı gösterip ortak noktada buluşup, bir şeyleri birlikte paylaştığımızda dostluğun, barışın ve kardeşliğin bu ülkede yıkılamayacak en güçlü kale olacağına inanıyorum.' diyerek birliktelik mesajı verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlhan Cihaner Denizli İzmir Çiğli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title