Haberler

CHP Lideri Baykal, Türkmen Şenliği'ne Katıldı

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Çorum'da Dedesli Ovası Türkmen Şenliği'ne Katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Çorum'da Dedesli Ovası Türkmen Şenliği'ne katıldı.

Baykal, şenlik için CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Parti Meclis Üyesi ve Çorum Milletvekili Derviş Günday ile birlikte İskilip ilçesi Ferhatlı köyüne geldi. Baykal, Türkmen Şenliği'nde geleneksel olarak canlandırılan Türkmen Düğünü'nde geline bir çeyrek altın ve 100 YTL taktı. İskilip Belediyesi tarafından yaptırılan meşhur İskilip dolma kazanlarının kapağını açtıran Baykal, aşçıbaşına 100 YTL bahşiş verdi.

Törende bir konuşma yapan Baykal, hükümeti eleştirerek, Türkiye'nin kötü yönetildiğini savundu. Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı öncesine geri döndüğünü söyleyen Deniz Baykal, "Ülke iyi yönetilmiyor, herkes halinden şikayetçi. Türkiye 19 Mayıs öncesi yani Kurutuluş Savaşı öncesine geri döndü. O zaman da mollaların, dış işbirlikçilerin ve iş bilmezlerin kötü yönetimi nedeniyle ülke perişan hale gelmişti. Ancak Ulu Önder Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Anadolu'ya çıkarak kötü gidişe dur dedi ve ülkeyi aydınlık günlere getirdi. Şimdilerde aynı senaryolar yeniden yaşanıyor, halk sahipsiz değil, kötü günlerin kurutuluş ilacı var. Türkiye'nin kurtuluşu CHP olacaktır. Yeter ki, siz birlik ve beraberlik içinde olun. Bize destek olun" dedi.

"Türkiye'nin halkıyla sıkıntısı yok, sadece iyi yönetilmeme gibi bir sıkıntısı var" diyen Baykal, "Ancak bu ülkeyi iyi yönetecek kadrolar bekliyor. Biz kavga değil birlik içerisinde yaşamayı istiyoruz. Halkın huzurunu demokrasi ile sağlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören alanından ayrılan Baykal, helikopterle Ankara'ya hareket etti.

(ES-BÖ-HE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title