Haberler

CHP Milletvekili Mustafa Balbay: Köprüden Önce Son Çıkış

Abone Ol

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda 269.duruşmasında hakkında yakalama kararı bulunan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in çapraz sorgusu yapıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda 269. duruşmasında hakkında yakalama kararı bulunan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Taşdeler'e 8 Ağustos 2011 yılında çıkarılan yakalama emrini okudu. Özese "Bu şahıs siz misiniz?" diye sordu. Taşdeler, kimlik bilgilerinin doğru olduğunu belirterek, tayini çıkması nedeniyle Ankara Çankaya'daki adresini söyledi. Taşdeler, ancak hakkında yakalama kararı çıkarıldığı tarihten beri Ankara GATA'da tedavi altında olduğunu hatırlattı. 2 gün boyunca savunma yaptığını belirten Taşdeler, kendisine sorulan sorulara samimi ve iyi niyetli olarak cevap verdiğini vurguladı. "Savunmamda doğruları açık bir şekilde dile getirdim" diyen Taşdeler, "Bilgim ve görgüm çerçevesinde bildiklerimi anlattım. Gerçeklere bağlı kaldığıma da emin olabilirsiniz. İnternet Andıcı kapsamında şahsıma yöneltilen bütün suçlamaları reddediyorum. Hiçbir suç işlemedim. İddiaları reddediyorum. Suçsuzum. Tedavi sürecinde psikolojimi olumsuz yönde etkileyen yakalama kararının kaldırılmasını ve beraat kararı verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Nusret Taşdeler'in avukatı Metin Güçlü ise, "Yakalama kararı nedeniyle stres ve baskı altında tedavi bir türlü olumlu noktaya gidememektedir. Deliller toplanmıştır. Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur. Müvekkilim hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını ve yargılamanın tutuksuz devam etmesini arz ve talep ederim" dedi.

SAVCI TAŞDELER'İN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, hakkında yakalama kararı bulunan Orgenal Nusret Taşdeler'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "Terör örgütü yöneticisi olmak" suçlarından kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. OYAK Güvenlik Dava dosyası ve Oda TV dava dosyasının, Ergenekon Davası'yla birleştirilmesi talebinin kabul edilmemesini talep eden savcı Pekgüzel, sanık ve avukatlarının varsa tevsi tahkikat taleplerinin bildirilmesine, aksi takdirde esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesini istedi.

İLKER BAŞBUĞ'UN AVUKATI: DAVA ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAA SÜRECİNDE DEĞİL

Mahkeme Heyeti, Oda TV ve Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin açılan OYAK Güvenlik Dava dosyalarının Ergenekon Davası'yla birleştirilip birleştirilmemesi konusunda sanıklara tek tek söz verdi. Tutuklu yargılanan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukat İlkay Sezer, mahkemeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu tanık listesi verdiğini, mahkemenin bu konuda ret kararını kendisine bildirmediğini, dosyanın esas hakkındaki mütalaa sürecinde olmadığını ve süre verilmesi durumunda savunma hakkının engelleneceğini belirtti.

Savcının birleştirmeye muvafakat verilmemesi konusundaki düşüncelerini, davanın başlamasından bu yana ifade ettiğine belirten emekli Albay Dursun Çiçek, "İnternet andıcının birleştirilmesiyle bu kadar insan mağdur edildi. Sonunda bu düşünmemiz savcı tarafından kabul edilmiş oluyor" dedi.

"KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ"

Yeni bir aşamaya gelindiğinin altını çizen davanın tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay, "Davanın karara gitmesi açısından köprüden önceki son çıkış olarak nitelendirilebilecek çok önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar 20 dava birleştirildi. Davadan tamamı 5 terebayt kalınlığında. Yani 120 milyon sayfa. Günde 100 sayfa okusanız 3 bin 200 yıl gerekiyor" dedi. Mahkeme heyetine seslenen Balbay, "Gelin 'her şeye rağmen zararın neresinde dönersek kardır' diyelim. Evet yeni davalar birleşmesin. O zaman savcı bugüne kadar davaların birleştirilmesinin hata olduğunu kabul etmiş olmuyor mu?" şeklinde konuştu. Bütün davaların birleşmesi durumunda kararın ancak mezarlarına yazılacağını söyleyen Balbay, İnternet Andıcı, Danıştay'a baskın ve Cumhuriyet'e bombalı saldırı dosyalarının da davadan ayrılmasını talep etti. Taleplere ilişkin Mahkeme Heyeti duruşmaya ara verdi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Nusret Taşdeler Mustafa Balbay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title