Haberler

CHP MYK'da Tartışma

Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının sonra toplanan MYK'da Önder Sav ile Savcı Sayan arasında tartışma çıktı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Savcı Sayan, MYK'da tartışma çıktığı iddialarına ilişkin, ''MYK'da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi Başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, Genel Sekreter Önder Sav, toplantının başlamasından yaklaşık 1,5 saat sonra toplantıdan ayrıldı ve odasına dönerek kendisini ziyarete gelen bazı il başkanları ile görüştü. Sav'ın ayrılmasından sonra toplantı, bir süre daha devam etti.

Toplantının bitmesinin ardından, MYK Üyesi Savcı Sayan, gazetecilerin toplantıda Genel Sekreter Sav ile aralarında tartışma çıktığı ve Sav'ın toplantıyı bu yüzden terk ettiği şeklinde bilgi aldıklarını ifade ederek, ''doğru olup olmadığını sormaları üzerine'' Komployu kim yaparsa karşıyız, sorun Kılıçdaroğlu sorunu değil, olayı o kadar küçümsemeyin, MYK'da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik'' dedi.

Bu arada MYK toplantısında eski Genel Başkan Deniz Baykal'a ''dön çağrısı'' yapılması yönünde bir eğilim olduğu öğrenildi.

MYK toplantısına ilişkin Parti Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek'in basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapması bekleniyor.

CHP'li Sayan: "Sorun Kılıçdaroğlu Değil"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığına ilişkin CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile tartışma yaşayan CHP MYK üyesi Savcı Sayan, "Sorun Kılıçdaroğlu değil, olayı bu kadar küçümsemeyin" dedi.

Savcı Sayan MYK çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, parti içinde tartışmaların yaşanabileceğini ve bunun normal olduğunu belirterek, "Komployu kim yaparsa karşıyız. Sorun Kılıçdaroğlu değil, olayı bu kadar küçümsemeyin" dedi. Sayan'ın toplantıda Önder Sav'a "komployu sen yaptın" dediği ve tartışmanın bu yüzden çıktığı öne sürüldü. Toplantıyı tereken Sav, şu anda odasında CHP'li il başkanlarını kabul ediyor.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek de saat 16.30'da bir açıklama yapacak.

ÖNDER SAV'A İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK), Genel Sekreter Önder Sav'ı kendilerine danışmadan, Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığı için istifaya davet etti. CHP MYK ayrıca Sav'ı bu davranışından dolayı kınadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title