Haberler

CHP'ye Dev Tepki

Güncelleme:
Abone Ol

Hayri Dev, fotoğrafının CHP'nin reklam filminde kullanılmasına tepki gösterdi.

Denizli'de UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ödülüne layık görülen Denizlili sanatçı Hayri Dev ve oğlu fotoğrafının CHPÆnin ulusal televizyonlarda yayınlanan reklam filminde kullanılmasına tepki gösterirken, kendilerinden izin alınmadığını iddia etti. Fotoğrafı çeken Denizlili fotoğraf sanatçısı Serdar Yağcı ise fotoğrafı kullanmak izin Hayri Dev'den izin aldığını ileri sürdü.

CHP'nin 4 Nisan'dan itibaren tüm ulusal televizyon kanallarında yayınlanan 'Manifesto Lider' adını taşıyan tanıtım filminde kullanılan insan görselleri arasında UNESCO'nun Yaşayan Kültür Hazinesi ödülünü verdiği Denizlili müzisyen Hayri Dev'in de fotoğrafı kullanıldı. Televizyon izlerken kendi fotoğrafını gördüğünü söyleyen Hayri Dev, fotoğrafının kullanılması için kendisinden izin alınmadığını iddia ederek, 'Bana ne soran oldu ne de görüşen. Ben böyle bir şeyi istemedim ve istemem de. Yanlış yapmışlar" dedi.

Babası gibi müzisyen olan oğlu Zafer Dev de, babasının fotoğrafının bir siyasi partinin tanıtımında kullanılmasını istemediklerini söyledi. Babasının da fotoğrafının izinsiz kullanılması nedeniyle kırgın oldukların belirten Zafer Dev, 'Keşke bize sorulsaydı" diyerek, tepkisini dile getirdi. Dev, haklarını yasal yönlerden arayacaklarını söyledi.

'İZİN ALINDI" İDDİASI

Filmde kullanılan insan yüzlerinin Türkiye'nin farklı insan fotoğraflarını satan bir internet sitesinden alındığı kaydedilirken, fotoğrafı çeken Serdar Yağcı, Hayri Dev'den izin aldığını ileri sürdü. Fotoğrafı iki yıl önce Denizli Belediyesi Konservatuarı'nda çektiğini belirten Yağcı, 'Hayri Dev, Denizli Belediyesi Konservatuarı'na geldi. Konservatuar Şefi Erol Çiftçi beni çağırdı ve Hayri Dev'in fotoğraflarını çekmemi istedi. Çekimimi tamamladım ve kullanmak için kendisinden izin istedim. Olay verdi ve bununla ilgili bir form imzaladık. Elimde sözleşmem var. Daha sonra çalıştığım kurumda satılmak üzere eseri yayınladım" dedi. Hayri Dev'in istediği takdirde fotoğrafı bulunduğu internet sitesinden kaldıracağını anlatan Yağcı, 'Daha önce de Hayri Dev'in fotoğraflarını izin alarak çektim. İki yıldır fotoğraflar orada yer alıyor ama elimde imzası var. Ancak isterse kaldırabilirim, benim için insanların isteği daha önemli" dedi. Farklı bölgelerden Türk insanını temsil eden insan yüzü fotoğraflarıyla oluşturulan tanıtım filminde, halen yaşamını Denizli'nin Çameli ilçesinde sürdüren Hayri Dev'in fotoğrafı 44 saniye süren filmin 26. saniyesinde kullanılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title