Haberler

Çin Sahil Güvenliği, yaralı Filipinli balıkçılara yardım etti

Güncelleme:
Abone Ol

Çin Sahil Güvenliği, Güney Çin Denizi'nde yaralanan iki Filipinli balıkçıya yardım eli uzattı. Balıkçıların motorunun patlaması sonucu zor durumda kalan balıkçılar, Çin Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı. Filipinler tarafı da Çin'e teşekkür etti.

BEİJİNG, 1 Temmuz (Xinhua) -- Çin Sahil Güvenliği, Cumartesi günü Güney Çin Denizi'nde Çin'e ait Huangyan Dao adalarına bitişik sularda yaralı iki Filipinli balıkçıya yardım eli uzattı.

Çin Sahil Güvenliği'nin Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, Filipinli balıkçılar teknelerindeki motorun patlaması sonucu yaralanmış ve zor durumda kalmıştı. Balıkçıların fark edilmesi üzerine, bölgede devriye gezen Çin Sahil Güvenliği'ne ait iki gemi tekneye yanaşarak bir cankurtaran botunu hazır hale getirdi ve denize şamandıralar ile can yelekleri indirdi.

Çin Sahil Güvenliği daha sonra Filipinler tarafını olay hakkında bilgilendirdi. Filipinler'e ait teknenin, gösterdikleri yardımseverlikten ötürü Çin tarafına telsiz aracılığıyla teşekkür ettiği belirtildi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Filipinler Güncel Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title