Haberler

Çocuğunuz İnternet Bağımlısı Olmasın

Güncelleme:
Abone Ol

Psikolog Osman Baş annelere, "Çocuğu internetten uzaklaştırmak istiyorsanız, çocuğun sorunlarını göz ardı etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Çocuklarda davranış ve uyum bozuklukları konusunda ESAYDAM'da seminer veren Psikolog Osman Baş annelere, "Çocuğu internetten uzaklaştırmak istiyorsanız, çocuğun sorunlarını göz ardı etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)'nde seminer veren Psikolog Osman Baş, çocuklarda davranış ve uyum bozuklukları konusunda Esenlerli anneleri bilgilendirdi.
Çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığı sorununa dikkat çeken Psikolog Osman Baş, "Çocuğu internetten uzaklaştırmak istiyorsanız, çocuğun sorunlarını göz ardı etmeyin. İnternet, çocuğun sosyalleşmesi için doğru ortam olmasa da çocuk ilgiye açsa sanal ortamda sosyalleşmek ister" dedi. Çocukların internet başında geçirdikleri zamanı değerlendiren Psikolog Baş, "Çocuğun dersleri ve arkadaş ilişkileri iyiyse internet başında ne kadar vakit geçirdiğinin pek önemi yoktur. Yani çocuğun interneti ne kadar kullandığındansa nasıl kullandığının önemi var" diye konuştu.

ANNELERE TAVSİYELER

Çocukların teknoloji bağımlılığından kurtulmalarında anne-babaların etkin rol oynadığını belirten Baş, "İnternet konusunda çocuğunuzdan daha iyi olmalısınız ama siz de bağımlı olmamaya dikkat edin. Bilgisayarınıza internet filtresi ekleyin ve bilgisayarı açık bir ortama koyun, ekran görünebilsin" tavsiyelerinde bulundu. Psikolog Osman Baş, programın ardından annelerin sorularını da cevapladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Baş Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title