Haberler

Çocuk Yaralayan Uzman Çavuş Tutuklandı

Güncelleme:
Abone Ol

Zırhlı Araçla Adliyeye Getirilen Uzman Çavuş İçin Asker ve Polisler Adliye Çevresinde Yoğun Güvenlik Önlemi Aldı.

Silahından çıkan kurşunun olaylar sırasında Vedat Turan'ın kafasına isabet edip ağır yaralanmasına neden olan ve kimilği açıklanmayan uzman çavuş Hakkari'de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uzman çavuşun adliyeden çıkarılışı sırasında polis ve jandarmalar etten duvar örerek geniş güvenlik önlemi aldı. Tutuklanan uzman çavuş askeri zırhlı araçla askeri cezaevine gönderildiği belirtildi.

Hakkari'de uzman çavuşun adliyeye çıkarılmasından sonra kent merkezi bugün yine karıştı. Gazi, Keklikpınar ve Dağgöl mahallelerinde gruplar halinde toplanan göstericiler ateş yakıp yollara barikat kurdu. Polis ilk olarak olayların yoğunluk kazandığı bölgelerde zırhlı araçlarla anonslar yaparak "Çocuklar bu bayramı zehir etmeyin. Aileler çocuklarınıza sahip çıkın. Onların gelecekleriyle oynamayın. Bu mübarek günde dağılın huzursuzluk çıkarmayın. Hepinizi görüyoruz son kez uyarıyoruz. Taş atmayın taşla barikatla ateş yakmakla birşey çözülmez" diye uyardı. Ardından göstericiler dağılmayınca polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

YÜKSEKOVA'DA KARIŞTI

Hakkari'de yaşanan olayların ardından Yüksekova İlçesi'nde de Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ateş yakıp yola barikat kurarak PKK'lehine slogan atarak, polisleri taş yağmuruna tuttu. Polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Hakkari ve Yüksekova'da olaylar devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title