Haberler

Çocuklarda Yaz İshallerine Karşı Ne Yapılmalı?

Güncelleme:
Abone Ol

Dr. İsmail Bektaş, ishal kesici ilaçların kullanılmasının doğru olmadığını belirtti.

Samsun'da özel bir hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, yaz aylarında çocuklarda sıkça ishal vakalarının görüldüğünü belirterek, ishal kesici ilaçların kullanılmasının doğru olmadığını, içinde şeker ve tuz içeren sıvı takviyesi yapılmasının uygun olduğunu söyledi.

Samsun'da özel hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, yaz aylarında çocuklarda sıkça görülen ishal ile ilgili anne ve babaları uyardı. Genellikle virüslere bağılı olarak gelişen ishallerin ani başladığını belirten Uzm.Dr. Bektaş, "İshale ek olarak karın ağrısı, iştahsızlık, kusma ve hafif ateş görülebilir. Bu tür ishaller 3-6 gün içinde kendiliğinden düzelir. Antibiyotikler virüsleri öldürmediğinden ishal vakalarının çoğunda antibiyotik kullanmaya ihtiyaç yoktur. Genel olarak şiddetli ishali olan, kanlı ishal yapan ve yüksek ateşi olan çocukların ishalleri daha önemlidir. Bu gibi durumlarda en kısa sürede çocuk doktora götürülmelidir. Bu tür ishal vakalarında ise antibiyotik kullanımı gerekebilir" dedi.

Genel olarak ishalli çocuklara herhangi bir ishal kesici ilacın verilmesine gerek olmadığını söyleyen Uzm. Dr. Bektaş, "Bu ilaçların ishallerin kesilmesine katkısı olmadığı gibi, bazen vücutta başka sağlık sorunlarına da neden olabilir. İshali olan çocuklar dışkı yoluyla su ve elektrolit kaybederler. İshaldeki en büyük tehlike sıvı kaybıdır. Bu dönemde çocuğa içinde şeker ve tuz içeren sıvı takviyesi yapılması uygundur. Beslenmeye de mutlaka dikkat edilmesi gerekir." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Bektaş Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title