Haberler

"Çocuklarınızın gelinlikli fotoğrafı varsa silin" diyen İsmailağa hatibi Hüseyin Çevik'ten skandal küfür

Güncelleme:
Abone Ol

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddiası infial yaratırken, skandalla ilgili yayınlanan bir video da ortalığı karıştırdı. Haberlerin iftira olduğunu ve iddialar üzerinden İslam'a saldırıldığını savunan İsmailağa Cemaati'nden Hüseyin Çevik videoda "Bir söz okudum. 'Çocuklarınızın gelinlikli fotoğrafı varsa silin yarın bir gün nokta nokta çocukları kızınızı gelin zanneder' diyor. Ne güzel söz değil mi?" ifadesini kullandı.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ilişkin iddianame kabul edildi. İlk duruşma 22 Mayıs'ta görülecek.

VİDEO SOSYAL MEDYADA İNFİAL YARATTI

Hukuki süreç devam ederken, internete düşen bir video ise büyük infial yarattı. Cinsel istismar skandalıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İsmailağa Cemaati hatiplerinden Hüseyin Çevik'in videoda kullandığı ifadeler yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek cinsten.

"NOKTA NOKTA ÇOCUĞUNU ANLADINIZ SİZ"

Çevik şu ifadeleri kullandı; "6 yaşında çocuk, icazet törenindeki şeyle resim çektiriyor, "6 yaşında gelin oldu". Bununla alakalı çok güzel bir söz gördüm orası nokta noktalı da, orayı da söyleyeceğim, ama nokta noktalı söyleyeceğim. Diyor ki; Sakın çocuklarınıza küçükken gelinlik giydirip fotoğraf çektirmeyin, yarın bir gün nokta nokta çocukları kızınızı gelin zanneder, ne güzel bir söz değil mi? Nokta nokta çocuğunu anladınız siz. Bunlar haramın içinde boğulmuşlar.

"HAK İLE BATILININ SAVAŞI KIYAMETE KADAR SÜRECEK"

Youtube'a bir baktım trendlere, bu iftira haberleri iki üç tane trende girmiş izlenmesi de çok düşük, bizim bu haberin yalan olduğuna dair videomuz 200 bine yaklaştı trendlerde yok, bir baktım diğer iftira haberi 100 bin izlenmiş trendlerde. Her taraftan İslam'a saldırı var. Durmadı, durmayacaklar. Hak ile batılının savaşı kıyamete kadar sürecek, tarafımızı iyi seçelim. Bak ben o videoyu çektiğim zaman o fotoğraflar çıkmamıştı, hani o aile ile röportaj yapıldı ya ben ondan habersizken o videoyu çektim, dedim ki ortada bir şey yok kimseye iftira atmayın."

NE OLMUŞTU?

Yıllarca evlendirildiği şahıs tarafından cinsel istismara uğradığını ve 14 yaşında doğum yaptığını belirten İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G, ailesinden ve kocasından şikayetçi olmuştu. Bugün 24 yaşında olan genç kadının, 6 yaşında gelinlikli fotoğrafları da ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, üç sanığın en az 27'şer yıl hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca savcı, H.K.G'nin eşi Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza istedi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve İstekli şu an tutuksuz yargılanıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (51)

Nasuh a.:

Sayın hükümetimiz tarikat yurtlarını ve cemaatleri kapatmak için daha ne olmasını bekliyor acaba.

Yanıtla185411
Mehmet Vatandaş:

ama seçim var ya oylar ne olacak

00
Doğuş:

Allah b izi çoluk çocuğumuzu bunlardan korusun

Yanıtla186349
Eren İsmail:

Bu cemaat denen şeyleri kaldıracaksin. Nekadar cemaat varsa hep sorunlu. Hepsi kendine özgü bir büyüme bir otorite oluşturmaya calisiyorki yaşam tarzlarida laikliğe uymaz zaten.

Yanıtla215215
zebil animation:

ne kadar cemaat dernek varsa kapatın .

Yanıtla195223
Ercan Ercan:

Barda kafayı çekip sonra sarhoş sarhoş katliam yapan kaza yapan ölüme sebep olanlarr yüzünden Bütün Bar disko kapatıyormusun?

98128
Kemal Guzel:

Türkiyedeki kadar dünyada din düşmanı görülmemiştir. Bu haberi yayan 6 yaşındaki kıza atılan iftira ailesine atılan iftira. Bunu yayan kişiler. Hem dunyaliginizi yıktınız hem ahiratinizi.

Yanıtla284129
fatih:

Allah adına konuşarak sen yıktın dünya ve ahiretini sen kimsin ki..Allah adına konuşuyorsun, hüküm Allah'ındır.unutma 6 yaşındaki çocukla cinsi münasebet hakmıdır..ifadeleri oku

31156
Kemal Guzel:

Fatih sen nerenle okuyon haberi. Sende biliyorsun ki burdakiler de hepside biliyordu böyle bişey yok. Seçim yaklaşıyor ya. Bırakın bu isleri

9332
Sm57:

Sapıklık her yerde var ama şunu siyasete alet etmek ne seçim yaklaşıyor diyorsun tecavüzcüyle evlendirmeye izni kim çıkarttı.sirf hükümete yakın diye asıl olayı başka tarafa çekerek sen günaha giriyorsun bunu gayet iyi biliyorsun

00
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title