Haberler

'Çoğulcu, Şiirsel, İronik" Sergisi Hallarts, the Sofa Otel'de Açıldı

Güncelleme:
Abone Ol

3. İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak düzenlenen 'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi; sanatseverlere son dönem güncel sanatından geniş bir yelpaze sunuyor.

Contemporary Istanbul ve the Sofa Hotel Tarafından Hazırlanan

'Çoğulcu, Şiirsel, İronik" Sergisi Hallarts, the Sofa Otel'de Açıldı!

Contemporary Istanbul ve The Sofa Hotel işbirliğiyle 10 Eylül - 10 Ekim 2013 tarihleri arasında 13. İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak düzenlenen ve Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın küratörlüğünü yaptığı 'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi; sanatseverlere son dönem güncel sanatından geniş bir yelpaze sunuyor.

Öner Kocabeyoğlu koleksiyonundan bir seçki ile Yaşam Şaşmazer, Şeçkin Pirim, Nejat Satı, Ardan Özmenoğlu, Erinç Seymen, Murat Pulat gibi sanatçıların eserlerinden oluşan 'Çoğulcu, İronik ve Şiirsel' sergisi 10 Eylül Salı akşamı Hallarts, The Sofa Hotel'de düzenlenen açılış kokteyli ile sanatseverler ile buluştu. Kokteyle Küratör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu, seçkide yer alan sanatçıların yanında koleksiyonerler, uluslararası yayınlardan basın mensupları, sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

Kendi kuşağının en önemli koleksiyonerlerinden ve yakın bir süre önce dünyadaki en önemli 50 genç koleksiyonerden biri olarak belirlenen Öner Kocabeyoğlu'nun koleksiyonu modern ve çağdaş Türk sanatının önde gelen yapıtlarını içeriyor. Koleksiyondan seçilmiş 18 çağdaş eseri içeren 'Çoğulcu, İronik ve Şiirsel' Sergisinde 18 sanatçının -Ali İbrahim Öcal, Ansen, Ardan Özmenoğlu, Duygu Süzen, Ebru Döşekçi, Ercan Akın, Erinç Seymen, Fırat Neziroğlu, Fulden Aran, Güçlü Öztekin, Gülay Semercioğlu, Murat Pulat, Nejat Satı, Sabire Susuz, Sinan Demirtaş, Şeçkin Pirim, Volkan Diyaroğlu, Yaşam Şaşmazer- önemli eserleri yer alıyor.

'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi Küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman sergi hakkında şunları söyledi: "Günümüz dünyası, çoğulculuğu hedef alıyor. Bu durum son 30 yılın git gide hızlanan bir talebi olarak karşımıza çıkıyor, fakat dünyanın aynı derecede şiirsel ve ironik olduğunu veya çoğulculuğun şiirsel ve ironik bir bağlamda gerçekleştiğini söylemek zor. Oysa çoğulculuk tam da bu iki kavramla bütünleştiğinde bir anlam taşıyor. Çünkü şiir ve ironi insan hayatını olgunlaştıran çok özgün iki kavram. Şiir her yerde var, sokaklarda, gecede veya bir yoksullukta. İroni ise yaratılan bir şey. Dünyaya bakarken ve kendimizi savunurken kullanılabilecek en güçlü silah. Çünkü en yumuşak silah. Çok yakın bir dönemde bu kentin sokaklarında çoğulcu, şiirsel, ironik olaylar cereyan etti. Kaldı ki, İstanbul daima çoğulcu, şiirsel, ironik bir kent oldu. 'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi de tüm bunların esinlerini taşıyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Bülent Kahraman İstanbul Bienali Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title