Haberler

Çomü'den Pedagog Adem Güneş'e Fahri Doktora

Abone Ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fatih Üniversitesi öğretim üyesi Pedagog Adem Güneş'e fahri doktora unvanı verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fatih Üniversitesi öğretim üyesi Pedagog Adem Güneş'e fahri doktora unvanı verdi. Güneş, cübbe giyip, beratını aldı.

Terzioğlu Kampusu Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Albay Timuçin Alper, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, senato üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Pedagog Adem Güneş'e ebeveyn eğitimi ve Anadolu aile yapısı üzerine yaptığı çalışmalar dolayısıyla fahri doktora unvanı verildi. Güneş'e, akademik kıyafeti Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu tarafından giydirildi. Gümüş, ÇOMÜ doktora kimliğini de Rektör Laçiner'in elinden aldı.

Törende konuşan Gümüş, "Bunu, Anadolu pedagojisi diye isimlendirdiğimiz, kendi kültürel değerlerimize dönük bir pedagojiyi takdir olarak kabul ettim. Bir zamanlar, Mevlana'nın yetiştiği bu topraklarda, bir zamanlar, Yunus'un gezdiği bu topraklarda, bir zamanlar Hacı Bektaşların var olduğu bu topraklarda, bir zamanlar çocuklar aziz bir misafir gibi kabul ediliyordu. Bunu, kız çocuklarına 'kerime', yani 'ikram olunan' ismi verilen bir kültürün takdir edilmesi olarak gördüm. Daha da ötesinde, erkek çocuklarına 'mahdum', yani kendisine 'hizmet olunan' ismini veren bir kültürün takdir edilmesi olarak gördüğümden dolayı çok heyecanlandım" diye konuştu.

Fahri doktora unvanının takdim edilmesinin ardından Güneş, "doğal ebeveynlik" isimli bir konferans verdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gümüş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title