Haberler

Contemporary Istanbul sanat meraklılarının yoğun ilgisiyle açıldı

Abone Ol

Contemporary Istanbul'un bu yılki en pahalı eserleri Galeri Artist standında sergilenen 220 bin Euro satış bedeli bulunan Tony Cragg'in Yellow Column ve Janis Kounellis'in Untitled adlı eserleri oldu.


11. YAŞINI KUTLAYAN CONTEMPORARY ISTANBUL HIZ KESMİYOR

Contemporary Istanbul 11. yılında 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500'den fazla eserini 3 -6 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşturuyor. 3 Kasım Perşembe günü başlayan fuarı ilk gününde 12 bin ziyaretçi gezdi.

Dünyadan ve Türkiye'den en iyi çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul, 11. yılında da Akbank'ın desteğiyle kapılarını açtı. Özgür ve özgün fikirlerin her alandaki gelişime ilham vereceğine inanan Akbank, Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul'a 2007 yılından bu yana desteğini sürdürüyor. Sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlayan Akbank, ekonomik büyümeyi desteklemenin yanı sıra toplumun kültür ve sanat alanında da gelişimini öncelikli sorumlulukları olarak sahipleniyor.

Türkiye'de ve yurt dışında gayrimenkul ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Ferko, 25 yıldır modern tasarım ile lüksün hayat tarzına dönüştüğü yaşam alanları inşa ediyor.  Deneyimli tasarım ve mühendislik ekibinden aldığı güçle gayrimenkul sektörüne değer katan Ferko, Contemporary İstanbul'u ortak sponsor olarak desteklemeye devam ediyor.

2006'da, 40 ulusal ve 9 uluslararası olmak üzere 49 galeri ile yola çıkan Contemporary Istanbul, 11. yılını kutlarken 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500'ü aşkın eserini sergiliyor.
Contemporary Istanbul'u açılış gününde 12 bin sanatsever ziyaret etti. Contemporary Istanbul'un bu yılki en pahalı eserleri 220 bin Euro satış bedeli bulunan Galeri Artist'de sergilenen Tony Cragg'in Yellow Column adlı eseri ile Janis Kounellis'in Untitled eseri oldu.

Contemporary Istanbul'un en dikkat çeken bölümlerini bu yıl ilk defa sanatseverlerle buluşacak olan Collectors' Stories ve CI Design oluşturuyor. Fuarda bu yıl yeni bölümlerin yanı sıra yeni projeler de dikkat çekiyor.

Stand Yarışmasının Kazananı The Pill – Contemporary Art Gallery Oldu

CI tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "Best Curated Booth" (en iyi tasarlanmış stand) ödülünü The Pill – Contemporary Art Gallery kazandı. Seçimi yapacak jürinin üyelerini CI Artistik Danışmanı Marc- Olivier Wahler, CI Program Direktörü Doç. Dr. Marcus Graf, Küratör & Yazar Derya Yücel, Australia China Art Foundation küratörü Jeremy Gales, Bread & Salt'un eş-kurucusu ve yöneticisi Yashar Samimi Mofakham oluşturdu.

Collectors' Stories Türkiye'nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri sergiliyor

Contemporary Istanbul bu yıl için bir ilke imza atarak, Collectors' Stories bölümünde Türkiye'nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Türkiye'nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçeceği eserler CI Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler'in küratörlüğünde sergileniyor. Koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayacak sergi, Türkiye'de sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü tartışmaya açıyor. Bu bağlamda hazırlanacak olan Collectors' Stories kitabı ise CI Publications'ın ilk yayını olacak ve sergilenen eserlerin tüm dünyaya açılmasını sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title