Haberler

Çözüm Süreci

Abone Ol

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, 12 sene öncesine kadar hükümetin muktedir olmadığını belirterek, "Hükümet, 2010 yılındaki referandumdan sonra biraz daha muktedir olmaya başladı ve bu süreci başlattı" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, 12 sene öncesine kadar hükümetin muktedir olmadığını belirterek, "Hükümet, 2010 yılındaki referandumdan sonra biraz daha muktedir olmaya başladı ve bu süreci başlattı" dedi.

Hakyemez, Grup Başkan Vekili Vedat Bilgin, Grup Sekreteri Fatma Benli, Üyeler Kürşat Bumin ve Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Ordu Şubesi'nin kentteki bir düğün salonunda düzenlediği programda, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör sorununun polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğine, sorunun demokratik siyasetle çözülebileceğine inandıkları için süreci desteklediklerini anlatan Hakyemez, "Üç ay öncesine kadar şehit haberleri alıyorduk. Teröre karşı mücadele devam ediliyordu ama şehit haberleri alıyorduk. Bunun doğurduğu hassasiyetin olduğu bir yerde hükümet bu adımı attı" diye konuştu.

Hükümetin sürece ilişkin zamanlamasına değinen Hakyemez, şunları söyledi:

"Atarken niçin bu seneyi seçti- 12 sene önce iktidardaydı, o zaman bu işe niye başlamadı- Çünkü aslında 12 sene önce hükümet muktedir değildi. Türkiye'de hep şu söylendi: 'İktidar olursunuz ama muktedir olamazsınız.' 2010 referandumuna kadar da bu böyleydi. Bu güçlü dediğimiz hükümet, kapatılmaktan 2008 yılında paçayı zor kurtardı, hiçbir hukuki gerekçeyle değil, saçma sapan gerekçelerle. Teröre karşı bu süreci o zaman başlatsaydı, muhtemelen 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' gerekçesiyle bizim Yargıtay cumhuriyet başsavcılarımız hazırda bekliyor olacaktı ve kapatma davası açacaklardı. Anayasa Mahkemesinden de kapatma yönünde karar çıkar mıydı- Ben siyasi parti kapatma davaları konusunda hayli uğraşmış bir akademisyenim. Bence çok rahat bir şekilde çıkabilirdi. Anayasa Mahkemesi bunu yapabilirdi. Onun için hükümet 2010 yılındaki referandumdan sonra biraz daha muktedir olmaya başladı ve bu süreci başlattı."

-"Türkiye'nin sırtında 'terör' denilen bir kambur..."-

Grup Başkan Vekili Bilgin ise Türkiye'nin ekonomik anlamda son yıllarda yükselişe geçtiğini vurguladı.

Türkiye'nin sırtında "terör denilen bir kambur" olduğunu söyleyen Bilgin, şöyle konuştu:

"Türkiye artık terörden kurtulduktan sonra kalkınmasını, büyümesini, sanayileşmesini, bölgesel güç olma stratejisini daha ileriye taşıyacak. Kendi halkıyla barışan demokratik bir devletin sorumluluğu artacağı için Türkiye'de insanların, herkesin, sadece bölgede yaşayan Kürtlerin değil herkesin sorunlarının çözülmesine doğru bir atmosfere gideceğimizi düşünüyorum."

Grup üyeleri daha sonra katılımcıların görüşlerini dinledi. - ORDU

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Bölgesi Vedat Bilgin Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title