Haberler

Çözüm Sürecinde Akil İnsanlar

Abone Ol

Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bu sürece önümüzdeki haftadan itibaren aktif bir şekilde başlayacağız" dedi.(TZOB) ilk toplantısını yaptı.

Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bu sürece önümüzdeki haftadan itibaren aktif bir şekilde başlayacağız" dedi.

Karadeniz bölgesi akil insanlar heyeti, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinde

(TZOB) ilk toplantısını yaptı.

Heyet de yer alan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, sanatçı Orhan Gencebay haricinde Başkan Vekili Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur katıldı.

Bölge Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakyemez, toplantı çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürece ilişkin neler yapabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

"Yol haritasını belirlemeye çalıştık. Bu sürece önümüzdeki haftadan itibaren aktif bir şekilde başlayacağız" diyen Hakyemez, şunları söyledi:

"Halkla, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile temas içinde olacağız. Bölgenin tüm illerine giderek faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Önümüzde yaklaşık 2 aya yakın bir süre var. Bu iki aylık süre içinde zamana serpiştirerek bunu başlatıyoruz. Doğu, orta ve batı Karadeniz'de toplam 18 il ziyaret edilecek. Burada düşündüğümüz değişik etkinlikleri gerçekleştireceğiz."

TESK Genel Başkanı Palandöken de 18 ilde ziyaretlerde bulunacaklarını ve vatandaşları dinleyeceklerini ifade etti.

Ayın 15'inden sonraki süreçte sahada olacaklarını ifade eden Palandöken,

"Bu süre içinde vatandaşın daha çok söylemlerini dinleyeceğiz. Ne düşünüyorlar, bu süreci nasıl değerlendiriyorlar. Vatandaşların önerilerini dikkate alacağız ve bu sürecin Türkiye'deki bu toplumsal barış sürecine katkı koymasına gayret edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Bendevi Palandöken Karadeniz Bölgesi Şemsi Bayraktar Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title