Haberler

"Çözümün Bir Parçası Olmak"

Abone Ol

"İnsan"a gönül veren bilim ilaç toplum gönüllüleri gönülden ödüller kazandı.

"Çözümün bir parçası olmak" için yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri "Gönülden Ödülleri" topladı…

Özel Sektör Gönüllüler Derneği'nin (ÖSGD) bu yıl beşincisini düzenlediği 'Gönülden Ödüller 2011'de Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, "Kariyerimin Kontrolü Bende" Projesi ile "En Yaratıcı Gönüllülük Projesi" kategorisinde ve Kadir GÖKBAKAN'ın gerçekleştirdiği gönüllülük çalışmalarıyla da "En Başarılı Gönüllü" kategorisinde ödüllere layık görüldü.

Özel sektördeki gönüllük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek adına Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından 2007 yılından bu yana verilen "Gönülden Ödüller" Tekfen Tower'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'nin iki kategoride aday olduğu törende Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri "Kariyerimin Kontrolü Bende" Projesi ile "En Yaratıcı Gönüllülük Projesi" kategorisinde, İstanbul Bölge Müdürü Kadir GÖKBAKAN ise "En Başarılı Gönüllü" kategorisinde ödül kazandı.

Bilim İlaç Toplum Gönülleri'ni temsilen ödülünü ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Agah UĞUR'dan alan Bilim İlaç Topum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek METE ödül töreninde yaptığı konuşmada "Bu gün Türkiye'de özel sektör profesyonellerinin oluşturduğu ciddi bir bilgi birikimi ve deneyim var. Biz özel sektörün bu çok değerli bilgi birikimini Türkiye'nin geleceği olan üniversite öğrencilerine gönüllü olarak aktarıyoruz. Bu proje yaratıcı ve farklı bir proje çünkü öyle bir kişisel gelişim kongresi organize ediyoruz ki, profesyonel eğitimlerle her çalışanın almayı isteyeceği bir gelişim fırsatını üniversite öğrencilerine hiçbir karşılık beklemeden sunuyoruz. Devamında bu programdan maksimum faydalanmış öğrencileri yol masrafları karşılanmak, kalacak yerleri sağlanmak ve ücretleri ödenmek üzere Türkiye'nin 23 lider şirketine stajyer olarak gönderiyoruz. Üstelik tüm bu saydığım projeye destek veren eğitmenlerde, şirketlerde gönüllü. Bu projede geleceğimizi inşa edecek, gelişiminin sorumluluğunu üstlenmeye hazır gençlerimize destek olmak isteyen tüm profesyonelleri aynı anda daha fazla üniversiteye gidebilmek, daha fazla gencimize staj ve iş fırsatı oluşturabilmek için gönüllü olmaya davet ediyorum." dedi.

Gönüllülük projelerinde gösterdiği özverili çalışmalarıyla "En Başarılı Gönüllü" ödülüne layık görülen Kadir GÖKBAKAN "Gönüllülük; bireyin emeğini, zamanını, bilgi birikimini ve becerisini geleceğimizin mimarları çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için paylaşmasıdır. Gerçekleştirdiğim projelerde topluma ve en önemlisi çocuklarımıza sağladığımız katma değer ile geleceklerine ışık olmayı amaçlıyorum. Projelerimize dahil ettiğimiz gönüllülerin toplumsal olaylara duyarlılıklarını arttığını görmek de beni mutlu ediyor. Ayrıca bireysel yetenekleri gelişerek şirket içi motivasyonları da artıyor. Birbirimize dokunarak çalışan bireyler olduğumuz için takım olmak ve değer odaklılık yönlerimiz daha da gelişiyor ve buda kurum aidiyet duygumuzu arttırıyor. Bütün bunlar başarıyı beraberinde getiriyor" dedi.

"KARİYERİMİN KONTROLÜ BENDE" Kişisel Gelişim Kongresi

Mezun olmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisine verilebilecek en değerli hediye kariyer ve gelişim fırsatıdır. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ülkemizin doğu bölgelerindeki üniversitelerindeki öğrencileri için bu fırsatı yarattı. "İş hayatına girdikten sonra profesyonel eğitmenlerden aldığımız, bizi bir adım öne taşıyan, özel sektördeki başarımıza önemli katkısı olan temel beceri eğitimlerini üniversite yıllarında alsak, yola bir adım önde başlardık!" düşüncesiyle yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, potansiyeli yüksek, bilgi ve beceriler ile donanımlı bir çalışan adayı olmak isteyen, Üniversite Öğrencilerinin profesyonel eğitmenlerden 4 tam günlük eğitim almalarını sağlıyor. Öğrencilerine teknik ve mesleki gelişimleri yanında kişisel gelişimleri noktasında da destek olmak, kariyer gelişimi konusundaki farkındalıklarını artırmak isteyen üniversitelere telekominikasyon, otomotiv, ilaç gibi dev sektörlerin profesyonel eğitmenlerini götürüyor. Ayrıca yetenekli, potansiyel çalışanları bünyesine katmak isteyen, topluma gönüllülük yolu ile destek olmak isteyen ülkemizin önde gelen 23 lider özel şirketine kongreye katılan öğrenciler arasından stajyer öğrencileri yönlendiriyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin organize ettiği projenin Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde gerçekleşen son organizasyonunda 15 farklı eğitim 4 gün süresince 32 oturumda uygulandı. Bu güne kadar 4.260 öğrenci programdan yararlandı. Belirlenen kriterlere göre seçilecek 50 öğrenci ise 2012'de Türkiye'nin lider şirketlerinde özel bir staj programına katılma şansı yakalıyor olacaklar.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'nin bir araya getirdiği eğitmenler ve verdikleri eğitimlerin başlıkları ise şöyle:

Ayşe Köse "Kariyer Yolunda İletişim", Başak Güçlü "Özel Sektörde Gönüllülük", Betül Bozkurt "Kişisel Liderlik", Candan Erdemci "Seni Dinliyorum, Seni Anlıyorum", Çağlar Çabuk "Gelecek Bugünden Başlar", Dilek Mete "Kariyerimin Kontrolü Bende, Kariyer Hedefleri ve Kariyer Planlama" Erol Tuncer "Beden Dili ve Bireysel İmaj Taktikleri", Ferda Binatlı Gümüş "İş Hayatında Duygusal Zeka", Güray Sabit "Kurumsal Hayatta Takım Çalışması",Hakan Tetik "Stratejik Düşünme", Hanife Tanışan "Kendini Tanımak", Nurdan Akalın Terazi "Mülakatta Başarı", Kürşat Acartürk "Etkili Sunum Teknikleri"- "Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi", Rıfat Bayraç "Başarının Yeni Psikolojisi" , Serra Titiz " Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimcilik", Sinan Akdoğan "Kişisel Davranış Modelleri ile İlişkiler"- "İlaç Sektöründe Pazarlamaya Bakış" olarak gerçekleşti.

GÖNÜLLERİN KAHRAMANI: KADİR GÖKBAKAN

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'ne (BİTG) 2005 yılında üye olan Kadir GÖKBAKAN, 2006 yılında BİTG Ankara bölge ekip liderliği görevini gönüllü olarak üstlendi. Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin ilk projesi olan "Engelleri Kaldırın" projesi kapsamında 2007-2008 yıllarında Serçev&BİTG Fotoğraf Sergisi'ne liderlik yaparak Serçev'e önemli bir gelir sağladı ve aynı zamanda BİTG'in ilk büyük projesini gerçekleştirdi. 2008-2009 yıllarında Serebral Palsili çocuklarla Gençlerbirliği futbolcularını engelsiz bir futbol maçında karşı karşıya getirerek Kanal D ana haber bülteninde gönüllülüğe yer verilmesini sağladı.

2009 yılında Samsun bölgeye atandı. Gönüllü projelerin sağladığı liderlik deneyiminin katkısı ile BİTG Samsun bölge liderliğini üstlenerek gönüllülük çalışmalarına hız kattı. 2009-2010 yıllarında oyuncuları BİTG ve Bilim Ailem' den oluşan ilk %100 Gönüllü Tiyatro projesini gerçekleştirmeyi başardı. Bu proje sonunda 6,585 çocuk tiyatroyu ücretsiz izledi, yetişkinlerden alınan kitaplar ile 4 Köy okuluna BİTG Kütüphanesi kurulmasını sağladı. 2011 yılında İstanbul bölgeye atanması ile "Bilim'in Kardeşleri Tiyatro'da" projesinin Türkiye liderliğini üstlendi. Şu günlerde tiyatro projesini yaratıcı bir fikirle bir adım daha ileri götürerek BİTG gönüllülerinin yazdığı bir çocuk oyununun yoğun sahne hazırlıklarını sürdürmekte.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title