Haberler

Çuhadaroğlu'nun Şiir Dinletisi İzleyenleri Büyüledi

Abone Ol

Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel Çuhadaroğlu'nun Mümine Hatun Hanımlar Lokalinde gerçekleştirdiği şiir dinletisi nefesleri kesti.

Şiir dinletisine Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu, Adli Yargı Komisyon Başkanı Mehmet Öztunç, Askerlik Şube Başkanı Per. Alb. Rıza Beşer, Vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Başkan Uğurlu konuşmasında: "Konya Devlet Tiyatroları Sanat Yönetmeni Sayın Tomris Çetinel Çuhadaroğlu'nu Karaman'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şiir zor sanattır, söz sanatlarının en zorudur, yaklaşık elli senedir şiir adına bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Şiir yazmak ve okumak üstün bir beceri ister, şuan bu üstün becerilere sahip bir hanımefendiyi, Tomris Çetinel Çuhadaroğlu hanımefendiyi dinleyeceğiz. Nezaket edip geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Tomris Çetinel Çuhadaroğlu ise, Karaman'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, salonu dolduran izleyicilere teşrifleri için teşekkür etti.

Çuhadaroğlu şiir dinletisinde ilk olarak aruz vezni ile yazılmış şiirlerden örnekler okudu ardından Türk Edebiyatında ve şiirlerinde adını tarihe altın harflerle yazdırmış üstatların şiirlerini eşsiz sesi ile yorumladı. Çuhadaroğlu'nun yorumladığı şiirler salonu dolduran konuklar tarafından beğeni ile dinlendi. Son olarak, Şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın "35 Yaş" adlı şiiri okurken bazı izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Programın sonunda Başkan Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu, Tomris Çetinel Çuhadaroğlu'na el işi ile yapılmış bir kolye ve Başkan Uğurlu'nun kaleme aldığı "Gölgeli Sokağın Şiirleri" adlı şiir kitabını hediye etti.

Mümine Hatun Hanımlar Lokalindeki etkinlikler, 23 Kasım 2011 Çarşamba günü "Hz. Peygamberin Kadın Sağlığına verdiği Önem" konulu konferans ile devam edecek, konferansın konuğu Biyolog ve Tıp Doktoru Alternatif Tıp Uzmanı Dr. Aidin Salih olacak. Alternatif tıbbın önde gelen isimlerinden olan Dr. Aidin Salih'in katılacağı bu konferansı sakın kaçırmayın.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title