Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: Kendilerini savunma hakları var, denetimlerimiz devam edecek

Güncelleme:
Abone Ol

Yapılan denetimlerde iki şubesinde domuz eti saptanan Köfteci Yusuf'la ilgili bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Denetim raporunun yargı süreci kesinleştikten sonra yayımlandığını ifade eden Erdoğan, "Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan sakıncalı ürünler listesinde Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti yer alması Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Türkiye'nin birçok ilinde şubesi olan Köfteci Yusuf ise olayı yalanlamıştı. Yaşananları 'kumpas' olarak niteleyen firma, "Bu işin sonuna kadar gidilerek aydınlatılmasını" talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Köfteci Yusuf'la ilgili olarak sessizliğini bozdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: Kendilerini savunma hakları var, denetimlerimiz devam edecek

Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Köfteci Yusuf'la ilgili "Bir köfteci zinciri var. Önce 'Kollanıyor' denildi, sonra ifşa edildi. Şimdi de 'Haksızlık yapılıyor' filan deniyor. Tam bir tartışmanın göbeğinde o köfteci zinciri. O tartışmaları da izliyor musunuz? Ne düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

"KENDİNİ SAVUNMA HAKKI BULUNUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya "Gıda konusunda denetimlerin süreceğini vurgulayan Erdoğan: Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus" yanıtını verdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Köfteci Yusuf Politika Ekonomi Güncel Yargı Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (103)

Turhan Salduz:

Devletimizin resmi kurum raporlarına inanmak gerekiyor yoksa işin içinden çikamayız

Yanıtla528280
İbrahim Olcay:

hangi devlet 2 yaşındaki çocuğun namusunu koruyamayan devlet mi

3166
Birşey demedimki:

Yargı var , hukuk var demiş. Ne güldük mahallece :-)

1553
Mengele:

O eskidendi Devlet kurumu yok artik akp kurumlari var akpbli is adami satin almak icin plan yapildi önce domuz eti dediler iflas ettirecekler ydkinda köfteci yusuf vergi borcu derler fazla degil 15 milyar liracik ödiyemiyince konkordo olur ve acik artirma ile satilir acik artirma degil de kapali artirma yerine fiyat kirma ile satilir vergi borcu silinir zaten olmayan vergi borcu böylece köfteci yusuf tarihe karisir

1540
Cafer Bostancı:

hangi devlet hangi adalet

1438
Muharrem Yildirim:

Yargının hangi kararı doğru ki Vatandaş tamamen sahipsiz bu ülkede artık

Yanıtla93545
Hasan Turk:

Halk yerli milli firmayi yedirmicek zaten elimizde tek o kaldi.israil rahatsiz burger mc donalts buyuk kayip yasadi kumpasin farkindayiz domuz eti yeriz sana yusufu yedirmeyiz git israile soyle halk ustasina sahip cikiyor de.

Yanıtla127392
Sahin Durmus:

Aynen dogru söylüyorsun kardes

020
İbrahim Pektazel:

Ne alakası var cayır cayır israil malıboykot ürünleri satıyordu, hadi sattı diyelim boykot edenler için alternatif üründe sunmadı

106
sade vatandaş:

yüzlerce şubesi binlerce çalışanı olan yusuf birileri ? tarafından tezgaha geldi yargısız infaz yapılıyor

Yanıtla71359
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title